Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Κοινωνία > Ανακοίνωση ν. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας σχετικά με την κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ

Ανακοίνωση ν. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας σχετικά με την κατάληψη στο 2ο ΕΠΑΛ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας

Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ προχώρησαν στην κατάληψη του σχολείου τους, διεκδικώντας την επίλυση σειράς προβλημάτων, ορισμένα από τα οποία είναι χρόνια. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς γνωρίζουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό κτιριακό πρόβλημα καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες διδασκαλίας και ο απαραίτητος εργαστηριακός εξοπλισμός για να διεξαχθούν τα μαθήματα. Για να καλυφθούν οι παραπάνω ανάγκες, πραγματοποιούνται μαθήματα στο λυόμενο κτίριο (το οποίο μάλιστα είχε καεί πριν από 6 χρόνια) που βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η απόφαση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει στην μείωση των μαθητών ανά τάξη με αποτέλεσμα εν μέσω πανδημίας, οι μαθητές/τριες να στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα.

Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν και οι ελλείψεις σε δασκάλους, είδη ατομικής προστασίας και υλικοτεχνικό εξοπλισμό που αντιμετωπίζουν σχεδόν στο σύνολο τους τα σχολεία της χώρας. Η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετώπισε συνολικά το άνοιγμα των σχολείων είναι προφανής και για τον λόγο αυτό έχει ξεσπάσει κύμα μαθητικών καταλήψεων σε ολόκληρη την χώρα.

Αλγεινή εντύπωση ]προκαλεί η στάση της κυβέρνησης της ΝΔ και των συστημικών ΜΜΕ που επιλέγουν για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσουν τη νέα γενιά και να βαφτίσουν τους μαθητές/τριες, που κάνουν καταλήψεις με αίτημα «15 μαθητές ανά τάξη», ως «αρνητές της μάσκας».

Οι μαθητές ζητούν το αυτονόητο. Να μην στοιβάζονται σε υπεράριθμα τμήματα εν μέσω πανδημίας. Ζητούν να παρθούν υγειονομικά μέτρα προστασίας για ολόκληρη την σχολική κοινότητα, Ζητούν δασκάλους, βιβλία και αίθουσες διδασκαλίας. Ως ν. ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας στεκόμαστε δίπλα τους και δηλώνουμε πως θα στηρίξουμε τις όποιες αγωνιστικές αποφάσεις κι αν λάβουν.

Όσο αδιαφορούν για τις ζωές μας, τόσο δυναμώνουν οι φωνές μας!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Χαρδαλιάς προς δήμαρχο Κοζάνης: «Όποιος μας αμφισβητεί, αμφισβητεί 31 επιδημιολόγους

Μοίρασε το άρθρο...FacebookTwitteremail Στις «βολές» που εκτόξευσε ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, για την επιβολή lockdown και το «πάγωμα» της ...