Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ για το εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο

Ανακοίνωση του ΣΕΕΕΝ για το εργατικό ατύχημα στο Νότιο Πεδίο

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Ανακοίνωση σχετικά με το εργατικό ατύχημα και τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν, εξέδωσε το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ).

Συγκεκριμένα αναφέρει:

 

Απλήρωτη δουλειά, σακάτηδες εργάτες, έτσι κερδίζουν οι κεφαλαιοκράτες

          Το νέο θυμα της εργοδοτικής ασυδοσίας, αποτελεί ο παραλίγο νεκρός εργάτης εργολαβίας στο Νότιο Πεδίο. Δεν πέρασε καιρός απο το θανατηφόρο σε εργολαβία του Ορυχείου Καρδιάς όπου αποδείχτηκε ότι υπάρχουν εγκληματικές ευθύνες σε ΔΕΗ Α.Ε και εργολάβο (αφου ο εργαζόμενος ήταν αδήλωτος, το κλαρκ δεν είχε τις απαραίτητες άδειες κτλ) και το νέο αυτό παραλίγο θανατηφόρο ατύχημα ήρθε να επιβεβαιώσει αυτές τις ευθύνες.

Συγκεκριμένα σε εργολαβία καθαρισμού στον εσκαφέα C – E1 στο Νότιο Πεδίο κατα τη διάρκεια καθαρισμού του, εργαζόμενος έπεσε απο ύψος 7-8 μέτρων με αποτέλεσμα πολλαπλά κατάγματα. Οι εργαζόμενοι στην συγκεκριμένη εργολαβία όπως και σε πολλές άλλες παραμένουν γα μήνες απλήρωτοι (4-5), εργάζονται κάτω απο αθλιες συνθηκες χωρίς ουσιαστικά κανένα μέτρο προστασίας ενω η εντατικοποίηση της εργασίας συνεχώς μεγαλώνει.

Ολα αυτά γιατι για την ΔΕΗ Α.Ε και τους εργολάβους τα μέτρα υγείας και ασφάλειας αποτελούν κόστος που περιορίζει τα κέρδη τους. Αυτός είναι και ενας απο τους βασικούς λόγους που η ΔΕΗ Α.Ε αξιοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο της απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (που προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ  παλιότερα και διατηρεί στο ακαριαίο και επεκτείνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) για να εφαρμόσει και επεκτείνει το δουλεμπόριο στις εργολαβίες.

Μια κατάσταση που θα επιδεινωθεί με το παραπέρα βήμα της ιδιωτικοποίησης και της πώλησης του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ Α.Ε σε μονοπωλιακούς ομίλους όπως προβλπει το 3ο μνημόνιο. Ο ανταγωνισμός για τα κέρδη θα οξυνθεί και για μια φορά ακομα χαμένοι θα βγούν οι εργαζόμενοι (με μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση , τρομοκρατία, αυξηση ατυχημάτων κ.α) και ο λαός (με αυξηση της ενεργειακής φτώχίας).

Καλούμε τους εργαζόμενους να μην σκύψουν το κεφάλι κια αποδεχτούν αυτή τη κατάσταση, να παραμένουν για μήνες απλήρωτοι, να χύνουν το αίμα τους για τα κέρδη των αφεντικών. Να συσπειρωθούν στο ΣΕΕΕΝ να παλέψουμε μαζί και να διεκδικήσουμε :

  • Οχι στην πώληση ΑΗΣ ,Ορυχείων, υδροηλεκτρικών. Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Υπογραφή Σ.Σ.Ε για το εκτακτό προσωπικό με κατώτερο μισθό 751ευρώ.
  • Κανενας απλήρωτος, ανασφάλιστος και αδήλωτος εργαζόμενος σε ορυχεία κια σταθμούς.
  • Ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας(που δεν περιορίζονται σε κράνη κια αρβυλα)
  • Αμεσα προσλήψεις με πλήρη και σταθερή εργασία.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team