Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Η «Εργατική Αλληλεγγύη» για το εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» για το εργατικό ατύχημα στο Ορυχείο Καρδιάς

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ανακοίνωση για το  νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες το πρωί στο Ορυχείο Καρδιάς εξέδωσε το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη». Μεταξύ άλλων το Συνδικάτο κάνει λόγο για «βαρύ φόρο αίματος των εργαζομένων στα Ορυχεία» και ζητά «να σταματήσει τώρα η θανάσιμη αδιαφορία για τη ζωή των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι για την κρεατομηχανή του κέρδους», αναφέρει.

Σε άλλο σημείο της ιδιαίτερα σκληρής ανακοίνωσης της «Εργατικής Αλληλεγγύης» αναφέρεται πως «η έλλειψη προσωπικού στην Επιχείρηση έχει σαν αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της εργασίας για τους εργαζόμενους, την κακή συντήρηση του εξοπλισμού και την καταστρατήγηση των κανόνων ασφάλειας προσωπικού στην εργασία…».

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα πάντα με το Συνδικάτο «παρατηρείται στα ορυχεία μια μεγάλη αύξηση των εργολαβιών αυτών, -που είναι μεγάλο ερώτημα αν όλες αυτές οι εργολαβίες είναι αναγκαίες, όμως είναι και επικίνδυνες, γιατί εκσκαφείς, φορτωτές και φορτηγά εργολάβων εργάζονται δίπλα από τον πάγιο εξοπλισμό της ΔΕΗ  και σε μερικές περιπτώσεις μπερδεύονται η μια στην άλλη χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις και κανόνες ασφάλειας».

Το Συνδικάτο καλεί τη διοίκηση της ΔΕΗ » να αναλάβει τις ευθύνες της» και υπενθυμίζει σε Συνδικάτα και εργαζομένους πως «θα πρέπει να αναλάβουμε τις δικές μας ευθύνες και να μην εθελοτυφλούμε σε αυτά τα προβλήματα, να πράξουμε ότι είναι δυνατόν ώστε να εμποδίσουμε την συνέχιση αυτής της κατάστασης. Να μην κινδυνεύει η ζωή μας όταν πάμε για μεροκάματο. Να μην χάσουμε και άλλους συναδέλφους».

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team