Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Αναγνώριση για το Citify και τον Θοδωρή Ξανθόπουλο, με καταγωγή από Άρδασσα Εορδαίας – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 26 Ιουνίου

Αναγνώριση για το Citify και τον Θοδωρή Ξανθόπουλο, με καταγωγή από Άρδασσα Εορδαίας – Από τα Παραπολιτικά του Παλμού της Τετάρτης 26 Ιουνίου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μια σημαντική αναγνώριση, ήρθε για το συντοπίτη μας Θοδωρή Ξανθόπουλο, δημιουργό της εφαρμογής «CITIFY».

To  «CITIFY» είναι μια καινοτόμα εφαρμογή για έξυπνες πόλεις, που στηρίζεται στην συμμετοχικότητα, ένα σύστημα άμεσης καταγραφής προβλημάτων σε κάθε γειτονιά της πόλης. Στόχος του είναι να δώσει τη δυνατότητα στον δημότη να συμμετέχει ενεργά στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης που ζεί.

Η εφαρμογή citify  προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα αποστολής αιτημάτων, μέσω κινητού τηλεφώνου, για τη διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν της πόλη. Ο δημότης   έχει τη δυνατότητα να δηλώνει σε πραγματικό χρόνο προβλήματα που συναντά στην καθημερινότητα του.  Με ένα online συστημα  αλλάζει ο τρόπος που επικοινωνεί ο Δημότης με τις δομές του Δήμου, αλλά και οι Δομές του Δήμου μεταξύ τους.

Ο Δημότης στέλνει αναφορές με προβλήματα που υπάρχουν στη γειτονιά του από το κινητό του, οι οποίες προωθούνται στις κατάλληλες υπηρεσίες. Ο Δημότης ενημερώνεται για την κατάσταση που βρίσκεται το αίτημα με notification στο κινητό του αλλά και με ενημέρωση απο το σύστημα ticketing στο προσωπικό του email.

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης του 4ου Ετήσιου Συνεδρίου «Smart Cities – Digital Citizens» 2019 η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να απονείμει Διάκριση στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο οποίος χρησιμοποιεί με επιτυχία την εφαρμογή «CITIFY». Πρόκειται για μία σημαντική αναγνώριση τόσο για έναν Δήμο με καινοτόμα φιλοσοφία, όσο και για  την startup εταιρία του Θεόδωρου Ξανθόπουλου η οποία τολμά στην Ελλάδα της κρίσης, και δημιουργεί καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές.

Ο Θεόδωρος Ξανθόπουλος έχει καταγωγή από την Άρδασσα Εορδαίας, ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και είναι δημιουργός πλήθους τεχνολογικών Νεοφυών Επιχειρήσεων (Citify, Instayacht, CitizenID κ.α.).  

Έχει έντονη κοινωνική δράση καθώς αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών, μέλος του Συλλόγου Πτολεμαϊδιωτών Αθηνών  και το μικρότερο σε ηλικία ενεργό μέλος της  Αθηναικής Λέσχής.

Τα τελευταία δέκα χρόνια είναι στενός Συνεργάτης του πρώην Υπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Δείτε όλα τα Παραπολιτικά εδώ…

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team