Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Άλλη μια χαμένη ψηφοφορία για τον Νίκο Σαρρή

Άλλη μια χαμένη ψηφοφορία για τον Νίκο Σαρρή

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μία ακόμα εισήγηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ν. Κοζάνης Νίκου Σαρρή, έπεσε «στα αζήτητα», αφού καταψηφίστηκε από το Διοικητικού Συμβούλιο του ΕΒΕ. Η καταψήφιση της εισήγησης, έλαβε χώρα κατά την έκτακτη και εξ αναβολής συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Φεβρουαρίου, με ψήφους 9 έναντι 7, από τα συνολικά 21 μέλη του ΔΣ.

Σημειώνεται πως η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και έγινε μόνο και μόνο για την ψήφιση του συγκεκριμένου θέματος, το οποίο θεωρήθηκε εξαιρετικά επείγον και σημαντικό από τον Πρόεδρο. Το θέμα πρωτοεισήχθη στην τακτική συνεδρίαση του Φεβρουαρίου (19/2), οπότε ο Νίκος Σαρρής αναγκάστηκε να το αποσύρει καθώς η εισήγηση του ήταν ελλιπής. Ακολούθως εισήχθη στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ της 26ης Φεβρουαρίου, στην οποία ο Πρόεδρος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαρτία στο σώμα για τη νομιμότητα της συνεδρίασης. Ακολούθως, αναγκάστηκε να ξανασυγκαλέσει εξ αναβολής συνεδρίαση για την Πέμπτη 27/2, στην οποία η εισήγηση του καταψηφίστηκε.

Στην ουσία τώρα: Πρόκειται για την έγκριση συμμετοχής στην πρόσκληση του ΠΕΠ για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό του Επιμελητηρίου, με προϋπολογισμό της τάξης των 300.000 ευρώ. Η εισήγηση του Νίκου Σαρρή συνοδευόταν από προτάσεις εταιριών πληροφορικής για την υλοποίηση του εν λόγω έργου κατόπιν έρευνας αγοράς, οι οποίες ήταν κοστολογημένες και κυμαίνονταν σε εξαψήφια νούμερα, αντίστοιχα με τον προϋπολογισμό της δράσης. Τα διαφωνούντα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου εξέφρασαν την άποψη πως τα ποσά αυτά είναι εξωφρενικά, πως το έργο είναι χαμηλών τεχνικών και οικονομικών απαιτήσεων και πως στον ιδιωτικό τομέα θα κοστολογούνταν πολύ λιγότερο. Επιπλέον τα μέλη της «Αντιπολίτευσης» έκαναν λόγο για έλλειμμα σκοπιμότητας στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, καθώς όπως ειπώθηκε το υφιστάμενο δαπανηρό πληροφοριακό σύστημα του ΕΒΕ εξυπηρετεί ήδη ένα 80% των απαιτήσεων που θα εξυπηρετούσε το νέο σύστημα. Πρόκειται για μία ακόμα από τις πολλές πλέον ψηφοφορίες που έχει χάσει ο Νίκος Σαρρής, ο οποίος αδυνατεί να «περάσει» αποφάσεις από το Διοικητικό του Συμβούλιο.

Πρόκειται για έναν ακόμα πονοκέφαλο για τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, που έρχεται να επιβεβαιώσει την απώλεια της εμπιστοσύνης του διοικητικού συμβουλίου στο πρόσωπο του, και να κλονίσει ακόμα περισσότερο την αντοχή της Διοίκησης του.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team