Αρχική > Slider > Ακρινή Ώρα Μηδέν… – Παρέμβαση του Κυριάκου Τσανακτσίδη

Ακρινή Ώρα Μηδέν… – Παρέμβαση του Κυριάκου Τσανακτσίδη

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

*Πρ. Δημάρχου Ελλησπόντου Κοζάνης

Ακρινή και Νομός ευγνωμονούντες. Οι θεσμοί (κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, Δήμος, Περιφέρεια) περιέργως σιωπούντες, αν και παρόντες.

Έντονα απαξιωτικός και προσβλητικός ο Παναγιωτάκης, όχι μόνο στον κόσμο της Ακρινής, αλλά και στο σύνολο του κόσμου της περιοχής μας.

Ο Παναγιωτάκης υπερβαίνων κατά πολύ το ρόλο του και γεμάτος αλαζονεία, προπέτεια και περιφρονώντας θεσμούς και νόμους της Πολιτείας, έφτασε στο σημείο να προαναγγείλει την ακύρωση του Νόμου που προβλέπει τη μετεγκατάσταση του χωριού μας. (Δεν ξέρει πως ψηφίστηκε αυτός ο Νόμος το 2011 και για όσο ισχύει ακόμα!!!), ξεχνώντας βέβαια επιτηδευμένα, ότι το ίδιο ψήφισε αργότερα η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και οι παριστάμενοι βουλευτές.

Αλήθεια από πότε ένα, έστω υψηλό βαθμολογικά στέλεχος ενός μεγάλου δημόσιου οργανισμού, περιφρονεί του Νόμους και προαναγγέλλει την κατάργησή τους;

Ο κ. Παναγιωτάκης, διαχρονικά εργαζόμενος στη ΔΕΗ και πολλαπλώς προστατευμένος συνδικαλιστής της, ξεχνά ότι αμείβεται από τον ιδρώτα, το μόχθο και πολλές φορές από το αίμα και τη ζωή ανθρώπων της περιοχής μας. Ξεχνά επίσης, ότι από τα σπλάχνα αυτής της γης, που απώλεσε πάνω από 250.000 στρεμμάτων παραγωγής πλούτου, έδωσε άλλη υπόσταση και άλλο μέγεθος στην πρόοδο και στον εκσυγχρονισμό της χώρας.

Όσο για το αίολο επιχείρημα, ότι δεν νομιμοποιείται η απαίτηση των κατοίκων της Ακρινής για μετεγκατάσταση, αρκεί κανείς να ανασύρει στη μνήμη του, την ίδια επιχειρηματολογία της Διοίκησης της ΔΕΗ, δυστυχώς και πολλών συνδικαλιστών της ΔΕΗ, για τη μετεγκατάσταση της Μαυροπηγής. (Όσοι έχουν ασθενική μνήμη, ας ανατρέξουν στην επικαιρότητα εκείνης της εποχής 2001-2005). Όμως τότε υπήρχαν ηγέτες που εκπροσωπούσαν επάξια το Νομό και τις επί μέρους  αυτοδιοικητικές οντότητες, οι οποίες με συντονισμένες ενέργειες και τεκμηριωμένες αποφάσεις ως εκ του θεσμικού τους ρόλου, συνέδραμαν ώστε το Συμβούλιο της Επικρατείας, εν ολομελεία μάλιστα, λόγω της σπουδαιότητας του θέματος, με εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας κ. Ράμμο και δικηγόρο το δικηγόρο και καθηγητή του Συνταγματικού δικαίου κ. Σωτηρέλλη Γιώργο, που εκπροσωπούσε τα συμφέροντα των κατοίκων της Μαυροπηγής και του Δήμου, ακύρωσε με ομοφωνία την τριϋπουργική απόφαση, απέρριψε τις αιτιάσεις της προσφεύγουσας νομίμως ΔΕΗ και εκ των πραγμάτων επέβαλε υποχρεωτικά τη μετεγκατάσταση του οικισμού της Μαυροπηγής (βλέπε δημοσιεύματα της εποχής και τη μετέπειτα εξέλιξη).

Επομένως, τόσο το έγγραφο της κ. Κουρίδου, γενικής Διευθύντριας  της ΔΕΗ με αρμοδιότητα τα ορυχεία, που λειτούργησε ως προάγγελος μάλλον των λεγομένων του Παναγιωτάκη, ή υποδηλώνουν άγνοια, ή μάλλον νομίζουν πως η μνήμη μας είναι εξασθενημένη.

Απλά, εμείς το μόνο που θέλουμε να δηλώσουμε είναι πως ως κάτοικοι της Ακρινής, που νοιώθουμε καθημερινά την υποβάθμιση της ζωής και της λειτουργίας του χωριού μας, ως περίκλειστης κοινωνίας, ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δίκαιά μας.

Και ως περήφανοι πολίτες, που δε γονάτισαν ποτέ ακόμη και στον μεγάλο ξεριζωμό, δεν ανταλλάσσουν την αξιοπρέπειά τους και τη δίκαιη απαίτηση εφαρμογής των Νόμων, με θέσεις εργασίας και ανάθεση εργασιών, που απασχολεί και αναθέτει η ΔΕΗ και στους δικούς μας κατοίκους.

Εμείς με τον κόπο μας, τον ιδρώτα μας και το αίμα μας πολλές φορές, δώσαμε και δίνουμε ζωή και την όποια πλέον προοπτική της ΔΕΗ στην περιοχή μας.

Κλείνοντας, θέλουμε για μια άλλη φορά από τους εκπροσώπους μας (Δήμους, Περιφερειακή Ενότητα, Περιφέρεια και Βουλευτές) να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αντιληφθούν ότι λειτουργούν στα αξιώματά τους με την δική μας ψήφο, για να εκπροσωπούν τα συμφέροντα του Νομού μας.

Αλλιώς, να θυμίσουμε, ότι τη δεκαετία του 1980, όταν υπήρχαν πραγματικοί άρχοντες της περιοχής μας, για θέμα μικρότερης σημασίας, μετά από επίσκεψη του τότε διοικητή της ΔΕΗ, επεκράτησε ο όρος «Μπιρδιμιρισμός». Δεν θέλουμε όμως ακόμη να φθάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις, πιστεύοντας ότι στο τέλος θα επικρατήσει το αυτονόητο και το νομικώς προβλεπόμενο και για το χωριό μας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team