Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αιχμές και προβληματισμοί για το φυσικό αέριο στη Δ. Μακεδονία – Τι λέει ο Περιφερειάρχης και η αντιπολίτευση του Π.Συμβουλίου (video)

Αιχμές και προβληματισμοί για το φυσικό αέριο στη Δ. Μακεδονία – Τι λέει ο Περιφερειάρχης και η αντιπολίτευση του Π.Συμβουλίου (video)

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ: «ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΛΕΥΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΤΟΝ ΠΕΡΔΙΚΚΑ»

Δεν έλειψαν οι αιχμές από την πλευρά της αντιπολίτευσης για το θέμα του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, με βάση σχετικές δηλώσεις που έκαναν οι επικεφαλής, λίγο πριν συζητηθεί το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης στο περιφερειακό συμβούλιο.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης, από την πλευρά του, τόνισε πως είναι σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση για τον σταθμό αποσυμπίεσης στον Περδίκκα, ενώ είπε ότι επίκειται σχετική συνεδρίαση πριν τις γιορτές.

Αναλυτικότερα, μιλώντας για το φυσικό αέριο, σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση που έγινε στα κεντρικά της ΔΕΣΦΑ παρουσία των ενεργειακών δημάρχων και αντιπεριφερειαρχών, για το φυσικό αέριο, μετά από ενημέρωση που ο ίδιος είχε από κλιμάκιο της ΔΕΔΑ προ ημερών. Στην ενημέρωση αυτή τονίστηκε ότι δεν προβλέπεται ο σταθμός αποσυμπίεσης στον Περδίκκα , κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

«Διεκδικούμε την έλευση αυτών των υποδομών από αυτό που αρχικά προβλέπονταν ως προς τα δίκτυα του φυσικού αερίου, αλλά και την ενσωμάτωση στον σχεδιασμό, του σταθμού αποσυμπίεσης στον Περδίκκα», τόνισε ο κ. Κασαπίδης.

Όπως τόνισε, θα κατατεθούν γραπτώς στοιχεία για την σταθμό του Περδίκκα, άμεσα και σε επόμενη συνάντηση να λυθεί αυτό το θέμα για να ενταχθεί ο Περδίκκας στον σχεδιασμό του ΔΕΣΦΑ, πέρα και πάνω από τον σχεδιασμό του.

«Είναι μια διαπραγμάτευση που πρέπει να την κάνουμε τεκμηριωμένα και με συγκεκριμένη στόχευση και αυτό είναι επιδίωξη», προσέθεσε ο περιφερειάρχης, απαντώντας ότι θα γίνει και σχετική ειδική συνεδρίαση του φυσικού αερίου στη Δυτική Μακεδονία, παρουσία στελεχών από τη ΔΕΣΦΑ, ενδεχομένως και πριν τα Χριστούγεννα.

Από την πλευρά του ο Θεόδωρος Καρυπίδης αναφερόμενος στο φυσικό αέριο αναφέρθηκε στην ιστορία γύρω από το εγχείρημα, λέγοντας μάλιστα πως τα προηγούμενα χρόνια η λέξη φυσικό αέριο ήταν «απαγορευτική» πριν από κάποια χρόνια και καταβλήθηκαν σημαντικές προσπάθειες για να ενταχθεί ο αγωγός, μετά από τότε παρεμβάσεις, βγάζοντας δύο εξόδους στον Ποριά και τον Περδίκκα.

Μάλιστα για τον Περδίκκα είπε ότι θα μπορούσε να δώσει λύση και στην τηλεθέρμανση, μεταλιγνιτικά, δίνοντας απάντηση στη μεταλιγνιτική εποχή. Το ζητούμενο για την Πτολεμαΐδα 5 ήταν να έχει τηλεθέρμανση, προσέθεσε, λέγοντας πως η τηλεθέρμανση είναι ζητούμενο και για τις περιοχές Φλώρινας και Αμυνταίου. «Χρειάζεται σωφροσύνη και ειλικρίνεια στο δημόσιο διάλογο. Θα πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση για να απαντηθούν όλα τα ζητήματα και να πάρει ο περιφερειάρχης το νήμα από εκεί που το αφήσαμε. Με παραπληροφόρηση, με απαξίωση πολιτικών  και ενεργειών δεν θα οδηγηθεί ο νόμος», προσέθεσε, ζητώντας ενότητα.

Η Γεωργία Ζεμπιλιάδου, από την πλευρά της, τόνισε πως ο κ. Καρυπίδης έκανε πανηγύρια με το φυσικό αέριο και την περίοδο που η ίδια ήταν γενική γραμματέας του ΕΣΠΑ οι συμφωνίες γινόταν από την κυβέρνηση. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία που έρχεται το φυσικό αέριο και το ζητούμενο είναι η περιοχή να έχει αυτό το φυσικό αέριο και η διαπραγμάτευση για αυτό έγινε το 2018.

«Η περιφέρεια να διασφαλίσει παροχή φυσικού αερίου», είπε η ίδια κάνοντας λόγο για μεγάλη αποτυχία, λέγοντας πως δεν πρέπει να αναλωθούμε στις εξόδους στον Περδίκκα και την Ποριά, αλλά η περιοχή να έχει φυσικό αέριο.

«Δεν πρόκειται να γίνει κανένας σταθμός αν δεν έρθει εδώ το αέριο» προσέθεσε, ζητώντας από την περιφερειακή αρχή να έχει άποψη και να παλέψει για το θέμα. «Να το συζητήσουμε με στοιχεία, χωρίς εντυπωσιασμούς», είπε επίσης, λέγοντας πως η Δ. Μακεδονία έχει ατράνταχτο επιχείρημα τη μεταλιγνιτική εποχή.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Πράσσος της ΑΡΣΥ, απάντησε πως δεν ξέρει αν έχει δίκιο ο κ. Κασαπίδης ή ο κ. Καρυπίδης αλλά αυτό που πρέπει να γίνει είναι να το παλέψει η περιοχή για να υπάρξει το φυσικό αέριο για τους κατοίκους της περιοχής, και να γίνει αγώνας και να μην αφεθούν όλα στον «αυτόματο».

Βάσω Σάφη – Ζήσης ΠιτσιάβαςΜοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Ζήσης Πιτσιάβας