Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Αγρότες βρήκαν βλήματα πυροβολικού στην παλιά Καστανιά Σερβίων – Φοβερά πλάνα από την εξουδετέρωση

Αγρότες βρήκαν βλήματα πυροβολικού στην παλιά Καστανιά Σερβίων – Φοβερά πλάνα από την εξουδετέρωση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Εξουδετερώθηκαν από πυροτεχνουργούς του Ελληνικού Στρατού

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Ελληνικού Στρατού στην πληροφορία ότι στην περιοχή Καλύβια της Παλιάς Καστανιάς Σερβίων (100 μέτρα από το μνημείο της μάχης της 21 Ιουνίου 1943) στην παλιά εθνική οδό-δρόμος ΛΑΡΚΟ) έχουν βρεθεί βλήματα πυροβολικού από αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί της 9ης Ταξιαρχίας με τη συνοδεία ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του  Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων και ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας Σερβίων. Αφού συλλέχθηκαν τα βλήματα (έξι βλήματα πυροβολικού Αγγλίας 25 λιμπρών Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μία ρουκέτα 3,5 ιντσών) ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξουδετέρωσή τους με τους άνδρες του Α.Τ. Σερβίων να αποκλείουν την περιοχή σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Σερβίων  Ιωάννη Θύμνιο ο οποίος επίσης βρέθηκε στο σημείο, στη συγκεκριμένη περιοχή έχει συλλεχθεί και άλλες φορές στρατιωτικό-πολεμικό υλικό καθώς αποτέλεσε πεδίο μαχών και θέση στρατοπέδευσης κατά τη διάρκεια της κατοχής και του εμφυλίου πολέμου.

 

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team