Αρχική > Slider > Αυξημένη η ρύπανση στο λεκανοπέδιο

Αυξημένη η ρύπανση στο λεκανοπέδιο

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

 

Υπέρβαση ορίων ρύπων παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο λεκανοπέδιο, φαινόμενο το οποίο προβλέπεται να συνεχιστεί και στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Την αυξημένη ρύπανση ευνοούν οι μετεωρολογικές συνθήκες, οι οποίες χαρακτηρίζονται από χαμηλή νέφωση και άπνοια που δημιουργούν θερμοκρασιακή αναστροφή, με αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό των ρύπων που παράγονται από σταθμούς και ορυχεία στην περίπτωση του άξονα Εορδαίας – Κοζάνης και από τους καυστήρες θέρμανσης στην περίπτωση της Φλώρινας. Σύμφωνα με τους σταθμούς μέτρησης του ΚΕΠΕ Δυτικής Μακεδονίας, υπερβάσεις στη μέση ημερήσια τιμή καταγράφονται σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016: στον οικισμό Πτολεμαΐδας 64 μg/m3, Πτολεμαΐδα 64 μg/m3, Ανάργυροι 55 μg/m3, Φλώρινα 54 μg/m3. Να σημειωθεί ότι το ανώτατο μέσο ημερήσιο επιτρεπτό όριο εκπομπών είναι 50 μg/m3.

Οι συγκεντρώσεις ρύπων μπορεί να μην «χτύπησαν» κόκκινο, ωστόσο υπερβαίνουν τα όρια, γι’ αυτό το Κέντρο Περιβάλλοντος (ΚΕΠΕ) Δυτικής Μακεδονίας και η Διεύθυνση Περιβάλλοντος παρακολουθούν το φαινόμενο και αν χρειαστεί θα παρέμβουν, ώστε να ληφθούν μέτρα. Δυστυχώς οι μετεωρολογικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν εδώ και τρεις ημέρες και ευνοούν τον εγκλωβισμό των ρύπων στο λεκανοπέδιο, θα συνεχιστούν και στις επόμενες δύο – τρεις ημέρες, σύμφωνα τουλάχιστον με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας