Αρχική > Slider > Αυξημένη η κίνηση στην Εγνατία το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος – 52.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια του Πολυμύλου

Αυξημένη η κίνηση στην Εγνατία το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος – 52.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια του Πολυμύλου

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Αυξημένη ήταν η κίνηση στην Εγνατία οδό το τετραήμερο του Αγίου Πνεύματος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, ήταν μικρότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, πράγμα που οφείλεται στο γεγονός ότι πέρυσι το Άγιο Πνεύμα ήταν στις 21 Ιουνίου, οπότε είχαν κλείσει τα σχολεία, ενώ φέτος που ήταν 6 Ιουνίου, όχι μόνο είναι ακόμη σε λειτουργία τα σχολεία, αλλά συνέπεσε και με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Από την Παρασκευή 2 Ιουνίου έως και την Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος πέρασαν από τα διόδια του Πολυμύλου, περίπου 52.000 αυτοκίνητα, με αποτέλεσμα στις ώρες αιχμής να δημιουργούνται «μικρές ουρές» και ολιγόλεπτες καθυστερήσεις, χωρίς ωστόσο να υποστούν σε ιδιαίτερη ταλαιπωρία οι ταξιδιώτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λειτουργίας Διοδίων, αναλυτικά οι διελεύσεις από τα διόδια του Πολυμύλου, ήταν:

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου πέρασαν και προς τις δύο κατευθύνεις 12.000 αυτοκίνητα, περίπου μοιρασμένα ανά κατεύθυνση. Το Σάββατο 3/6 πέρασαν 13.000 αυτοκίνητα. Την Κυριακή 4/6 μέχρι τις 6 το απόγευμα, πέρασαν 8.900 αυτοκίνητα, χωρίς να έχει καταμετρηθεί η κυκλοφορία μέχρι το βράδυ της Κυριακής, λόγω βλάβης στο ηλεκτρονικό σύστημα, αλλά εκτιμάται ότι την συγκεκριμένη ημέρα οι διελεύσεις ανήλθαν στις 12.000. Πρόβλημα στο σύστημα υπήρξε και την Δευτέρα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος, αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αρμόδιας υπηρεσίας, πρέπει να πέρασαν περί τις 15.000 αυτοκίνητα από τα διόδια του Πολυμύλου.

Πάντως, παρά την  αυξημένη κίνηση, η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό το τετραήμερο των αργιών ήταν ομαλή και χωρίς κανένα πρόβλημα. Σε κάποιες περιπτώσεις ακινητοποίησης οχημάτων λόγω βλαβών υπήρξε άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας Άμεσης Βοήθειας της Εγνατίας Οδού, η οποία παρείχε την απαραίτητη συνδρομή στους οδηγούς, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφαλή λειτουργία του δρόμου και την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας