Αρχική > Αρθρογραφία > Αφιερωμένο στην μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα Διαμαντή Πολυχρονίδη

Αφιερωμένο στην μνήμη του αγαπημένου μου πατέρα Διαμαντή Πολυχρονίδη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Απεβίωσε σε ηλικία 91 ετών, πριν ένα χρόνο και τρεις μήνες ο Διαμαντής Πολυχρονίδης.  Τα τελευταία έντεκα χρόνια της ζωής του έπασχε από την ανίατη αρρώστια ανεπάρκεια νεφρού.  Τον τελευταίο χρόνο η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και άφησε την τελευταία του πνοή στις 12 Νοεμβρίου του 2019, βυθίζοντας σε πένθος την πολυαγαπημένη του σύζυγο Ανατολή, και τα παιδιά του.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1929 και στα 20 του αφού υπηρέτησε φαντάρος  στον στρατό, έμαθε την τέχνη του επιπλοποιού.  Αγάπησε το επάγγελμα, και με τα χρόνια εξελίχτηκε σε εξαιρετικό και περιζήτητο τεχνίτη.  Συγχρόνως για κάποια χρόνια άνοιξε επιχειρήσεις στον τομέα εστίασης με μεγάλη επιτυχία, χάρη στην ευστροφία του και την εργατική του φύση.

Πράγματι, ο αείμνηστος Διαμαντής, ήταν φοβερά εργατικός και αφοσιωνόταν με πάθος στην δουλειά του.  Δεν φοβόταν να παίρνει ρίσκα, μάλιστα για αυτόν δεν υπήρχε τίποτα ακατόρθωτο όταν έβαζε σκοπό.

Λάτρευε κυριολεκτικά την οικογένεια του, την γυναίκα του Ανατολή, τα δυο του παιδιά, Κώστα και Ελένη, και τα τέσσερα εγγόνια του, Άρη, Τατιάνα, Μαξιμιλιανό και Ορέστη.

Με ευδιάθετο χαρακτήρα του, το πηγαίο χιούμορ και γενναιοδωρία του, ήταν αγαπητός σε όλους, συγγενής, φίλους και γνωστούς.

 

Ας αναπαύεται η ψυχή σου εν ειρήνη αγαπημένε μας πατέρα.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Ελάχιστος, οφειλόμενος φόρος τιμής προς την Φιλική Εταιρεία – Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Ο Ελληνικός Λαός από την φύση του ελεύθερος και αγωνιστής και πατριώτης στο διάβα της ιστορικής διαδρομής δεν ...