Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Το αδιαχώρητο στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής – Χιλιάδες ταξιδιώτες και ουρές αυτοκινήτων

Το αδιαχώρητο στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής – Χιλιάδες ταξιδιώτες και ουρές αυτοκινήτων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

Το αδιαχώρητο επικρατεί αυτές τις ημέρες στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, καθώς η κίνηση λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι ιδιαίτερα αυξημένη και οι ουρές των αυτοκινήτων, κυρίως στην έξοδο για Αλβανία, πολύ μεγάλες.

Μόνο την παραμονή των Χριστουγέννων εκτιμάται ότι πέρασαν τον μεθοριακό σταθμός με προορισμό την Αλβανία, περίπου 10.000 άνθρωποι. Πρόκειται για άτομα που εργάζονται στην Ελλάδα, τα οποία μαζί με τις οικογένειές τους, πήγαν να περάσουν τις ημέρες των γιορτών στην πατρίδα τους, με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Αμείωτη ήταν η κίνηση και ανήμερα τα Χριστούγεννα. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες διερχόμενοι, οι υπεύθυνοι του Τελωνείου αύξησαν τις λωρίδες εξόδου σε πέντε, ενώ μείωσαν αντιστοίχως τις λωρίδες εισόδου κατά το διήμερο Σαββάτου και Κυριακής Χριστουγέννων. Η αύξηση των διελεύσεων προς Αλβανία άρχισε από την περασμένη Τετάρτη, έγινε πιο αισθητή την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή η κίνηση αυξήθηκε κατακόρυφα. Όσο για το Σάββατο παραμονή Χριστουγέννων και την Κυριακή ανήμερα Χριστούγεννα, «είχε σχηματισθεί μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων στην έξοδο, με αποτέλεσμα να τρέχουμε και να μη φτάνουμε», όπως είπε χαρακτηριστικά τελωνειακός υπάλληλος. Ακόμη και την Δευτέρα των Χριστουγέννων, αλλά και την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου η κίνηση ήταν εμφανώς μεγάλη, αλλά σαφώς πολύ μικρότερη των δύο προηγούμενων ημερών. Άλλωστε, σύμφωνα με τους τελωνειακούς υπαλλήλους, «το Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής έχει σταθερά πολύ μεγάλη κίνηση σε συνήθεις συνθήκες, αφού οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι την κοντινή απόσταση επισκέπτονται συχνά την πατρίδα τους». Αν και το μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών και των οικογενειών τους πέρασε, οι τελωνειακοί εκτιμούν ότι η κίνηση θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες, εν’ όψει της Πρωτοχρονιάς.

Από το απόγευμα της Πρωτοχρονιάς θα αρχίσει η επιστροφή για ένα τμήμα μόνο των ταξιδιωτών. Οι υπόλοιποι, οι οποίοι θα είναι και περισσότεροι, αναμένεται να επιστρέψουν μετά τα Θεοφάνεια. Ειδικά το Σαββατοκύριακο μετά τα Θεοφάνεια προβλέπεται αδιαχώρητο, επειδή την Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία.

Πηγή φωτογραφίας: ioanninatimes.gr

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας