Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Ρεπορτάζ > Άδεια λειτουργίας για το Κυνοκομείο του Δήμου Εορδαίας –Μπήκαν αφοδευτήρια σκύλων σε πάρκα και ειδικοί κάδοι – Ειδικό όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων

Άδεια λειτουργίας για το Κυνοκομείο του Δήμου Εορδαίας –Μπήκαν αφοδευτήρια σκύλων σε πάρκα και ειδικοί κάδοι – Ειδικό όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Καθ’ όλα νόμιμο είναι μετά από ενέργειες της δημοτικής αρχής Εορδαίας, το δημοτικό κυνοκομείο, μιας και έγιναν ήδη οι απαραίτητοι έλεγχοι και βρέθηκε καθ΄ όλα εντάξει, αποκτώντας –επιτέλους και μετά από χρόνια- άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Την ίδια ώρα ο δήμος προχωράει σε μια σειρά ενεργειών που αφορούν τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα, μεριμνώντας, π.χ. για την τοποθέτηση αφοδευτηρίων σε πάρκα, ειδικών κάδων για τα περιττώματα με σακουλάκια. Τέλος, αναμένεται εντός της ερχόμενης εβδομάδας να έρθει και το ειδικό όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων, που προμηθεύτηκε ο δήμος Εορδαίας.

Αναλυτικότερα, όπως επιβεβαίωσε μιλώντας στον «Π» ο αντιδήμαρχος Συντονισμού Κοινοτήτων του Δήμου, Διαχείρισης Δημοτικού κυνοκομείου και Μέριμνας αδέσποτων ζώων, Αναστάστιος Λόφτσαλης, το κυνοκομείο αδειοδοτήθηκε και είναι στο τελικό στάδιο για να έρθει το χαρτί για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Η αδειοδότηση αφορά τη λειτουργία για 80 θέσεις, ωστόσο αυτή τη στιγμή φιλοξενείται μεγαλύτερος αριθμός.

Επίσης, ο δήμος Εορδαίας ήδη κατέθεσε φάκελο για ένταξη στο «Φιλόδημος» (νέο «Τρίτσης» για την επέκταση του κυνοκομείου, ένα έργο προϋπολογισμού  628.000 ευρώ  Αφού γίνει η επέκταση θα γίνει έλεγχος και η χωρητικότητα του κυνοκομείου θα πάει στις 140 θέσεις φιλοξενίας αδέσποτων ζώων, με την αίτηση επέκτασης για 60 θέσεις να αφορά υπερσύγχρονες προδιαγραφές φιλοξενίας τους.

Επίσης, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να έρθει το ειδικό όχημα περισυλλογής αδέσποτων ζώων από το δήμο Εορδαίας. Η περισυλλογή να τονίσουμε πως γίνεται από οδηγό του δήμου και σε συνεργασία με τις φιλοζωικές, ενώ αφού γίνει η περισυλλογή οδηγείται στους συμβασιούχους κτηνιάτρους του δήμου (δύο τον αριθμό), γίνονται τα απαραίτητα τεστ για λεϊσμανίαση ή λύσσα και ό,τι χρειάζεται και αναλόγως τα αποτελέσματα ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι ο δήμος Εορδαίας έχει τοποθετήσει αφοδευτήρια περιμετρικά της Πτολεμαΐδας σε πάρκα, ενώ παράλληλα πρόκειται να τοποθετηθούν και ειδικοί κάδοι περισυλλογής με σακουλάκι, για να μπορεί να παίρνει κάποιος που βγάζει βόλτα το σκυλάκι του σακουλάκι για τα περιττώματα (αν δεν έχει μαζί του, όπως προβλέπεται).

Μάλιστα, θα μπουν έξι τέτοιοι κάδοι σε μεγάλα πάρκα της πόλης (πάρκο Χρηστίδη, Παλιό Πάρκο κ.λπ.), ενώ τα τέσσερα αφοδευτήρια μπήκαν στο Πάρκο Εκτάκτων αναγκών, έξω από τον χώρο ρίψεως του ΔΑΚ, στο κανάλι και στο πνευματικό κέντρο. Επίσης, θα μπουν και ταΐστρες περιφερειακά της πόλης για να αποσυμφορηθεί το κέντρο.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Μαρτυρία σοκ: Ψάχναμε 27 ώρες κρεβάτι ΜΕΘ στη Φλώρινα για τον σύζυγό μου

Κοινοποίησε το.... Facebook Twitter Print email Ο ασθενής είχε τα πρωτα συμπτώματα σις 11 Νοεμβρίου και μετά τις πρώτες ημέρες ...