Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > 75 χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα των Πύργων

75 χρόνια συμπληρώθηκαν από το ολοκαύτωμα των Πύργων

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Συμπληρώθηκαν φέτος 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα της 23ης Απριλίου 1944 των Πύργων του Δήμου Εορδαίας με εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν  στην  ηρωική Τοπική Κοινότητα  , παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Θεοκλήτου, του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη  εκπροσώπων  του  Προξενείου της   Γερμανίας ,Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών.

Στο ολοκαύτωμα των Πύργων   χάθηκαν 359 αθώες ψυχές  από τα Γερμανικά  στρατεύματα κατοχής .

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι και οι κάτοικοι της περιοχής τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων στο μνημείο των πεσόντων με Αρχιερατικό Μνημόσυνο που τελέστηκε όπως πάντα  από το Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητο, ενώ σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα  ακούστηκε το προσκλητήριο πεσόντων από νέα παιδιά  του χωριού . Στο μνημείο κατέθεσαν στεφάνια αυτοδιοικητικοί, πολιτικοί, στρατιωτικοί, εκπρόσωποι των μαρτυρικών κοινοτήτων και αντιστασιακές οργανώσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η εμπεριστατωμένη και από καρδιάς ομιλία για το ιστορικό της Ημέρας από τον Ιστορικό Λάζαρο Βασιλειάδη ,υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στη σημασία της εκδήλωσης μνήμης αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους  οι Βουλευτές Π.Ε. Κοζάνης κ.κ. Δημητριάδης , Μουμουλίδης  και Κασαπίδης .

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team