Αρχική > Προτάσεις > 6,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου

6,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την ανέγερση νέου Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Τι θα περιλαμβάνει το νέο κτήριο, η κατασκευή του οποίου εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας

Ένα σημαντικό έργο όχι μόνο για το δήμο Αμυνταίου και τη μαθητική κοινότητα, αλλά συνολικά για το Νομό Φλώρινας, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020 και δρομολογείται. Ο λόγος για την χρηματοδότηση με συνολική δαπάνη 6.589.607,71 ευρώ για την κατασκευή νέου κτηρίου του Μουσικού Σχολείου Αμυνταίου.

Δικαιούχος του έργου είναι ο δήμος Αμυνταίου με τον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού – Οργάνωσης & Πληροφορικής Πέτρο Μπερμπερίδη να τονίζει στον «Π» πως η ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος όχι μόνο θα αποσυμφορήσει την υπάρχουσα σχολική μονάδα στην οποία φιλοξενείται το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου, αλλά και θα αναβαθμίσει την ποιότητα της εκπαίδευσης σε όλο το νομό Φλώρινας, για τους μαθητές που παρακολουθούν μαθήματα στο εν λόγω σχολείο.

Να σημειωθεί πως το Μουσικό Σχολείο ως δομή λειτουργεί από το 2001, φιλοξενείται στο 1ο ΕΠΑΛ Αμυνταίου, σε χώρους ακατάλληλους, που εντοπίζουν ελλείψεις για την ανάγκη των μαθημάτων που πρέπει να γίνονται, ως αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή σήμερα η αξιοποίηση όλου του διαθέσιμου σχολικού εξοπλισμού του σχολείου.

Το νέο σχολείο θα αξιοποιήσει στο έπακρο τις αρκετές υπάρχουσες χορηγίες, παρέχοντας καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης στους μαθητές.

 

Τι θα περιλαμβάνει το νέο σχολείο

Η Πράξη περιλαμβάνει την σύνταξη προμετρητικών τευχών οικοδομικών και ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών που περιλαμβάνονται στη μελέτη του έργου, ως προπαρασκευαστικό υποέργο και την κατασκευή του κτηρίου. Αναλυτικά, το νέο κτίριο πρόκειται να στεγάσει χώρους εκπαιδευτικού και κοινωνικού τομέα οι οποίοι περιλαμβάνουν χώρους Διοίκησης (γραφείο διευθυντή, υποδιευθυντή, καθηγητών κλπ), γενικούς χώρους διδασκαλίας (9 αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήριο Φυσικής/Χημείας, παρασκευαστήριο, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο τεχνολογίας/σχεδίων),  ειδικούς εκπαιδευτικούς χώρους (14 αίθουσες ατομικής διδασκαλίας, χώρο φύλαξης μουσικών οργάνων, αίθουσα παραδοσιακών χορών, εργαστήριο εικαστικών/αισθητικής αγωγής), κοινωνικούς χώρους (αίθουσα συναυλιών υποστηριζόμενη από σκηνή-προθάλαμο-φουαγιέ-δύο χώρους αποδυτηρίων-αποθήκη, βιβλιοθήκη/ αναγνωστήριο, κυλικείο, παρασκευαστήριο/χώρο φαγητού), βοηθητικούς χώρους (αποθήκες, αρχεία, λεβητοστάσιο κλπ), ενώ περιλαμβάνεται και η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου με την κατασκευή πεζοδιαδρομών, δημιουργία νέων υπαίθριων χώρων αθλητισμού, επιστρώσεις και φυτεύσεις δέντρων και θάμνων κλπ.

Το έργο  εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 11 «Επένδυση στην εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επαγγελματική κατάρτιση για την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ).

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Chef-T-Elia: Ένα σύγχρονο μεζεδοπωλείο στην «καρδιά» της Πτολεμαΐδας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Εάν θέλεις να γευτείς πρωτότυπα πιάτα, σε μια ωραία καλοκαιρινή ατμόσφαιρα μέσα στην Πτολεμαΐδα, η Σεφταλιά, ή μάλλον ...