Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Αθλητικά > 3 αναμνηστικά μετάλλια από τον ΣΕΓΑΣ για τον ΤΕΜΟΝΑΕΚ (Γιώργο Ζαχαριάδη), αφιερωμένα στις Μαρτυρικές κοινότητες Ερμακιάς, Μεσοβούνου και Πύργων

3 αναμνηστικά μετάλλια από τον ΣΕΓΑΣ για τον ΤΕΜΟΝΑΕΚ (Γιώργο Ζαχαριάδη), αφιερωμένα στις Μαρτυρικές κοινότητες Ερμακιάς, Μεσοβούνου και Πύργων

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

ΑΠΟ: ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ Γεώργιο,

δρομέας Μεγάλων αποστάσεων της ΑΕΚ

Αξκός ΕΛ.ΑΣ (ε.α.)

Άρδασσα-Πτολεμαϊδας – ΤΚ: 502 00

Τηλ. 6973068134

 

ΠΡΟΣ

Προέδρους Μαρτυρικών Κοινοτήτων

Ερμακιάς κ. Σακελλάρη Δημήτριο

Μεσοβούνου κ. Παραστατίδη Παύλο

Πύργων κ. Σαμπακίδη Δημήτριο

 

 

Αξιότιμοι, την  8/11/2020 επρόκειτο να διεξαχθεί στην Αθήνα, ο 38ος Διεθνής Μαραθώνιος, ο αυθεντικός.

 

Όμως, τις δύσκολες αυτές μέρες που διανύει η χώρας, αλλά και όλος ο πλανήτης, λόγω της  πανδημίας του Covid-19-, αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί ο αγώνας. Έτσι λοιπόν, μετά την ματαίωση του Μαραθωνίου Αθήνας για το 2020, ο ΣΕΓΑΣ, σεβόμενος την ανάγκη άθλησης και συμμετοχής σε οποιασδήποτε μορφής αγώνες τόσο της Ελληνικής όσο και της παγκόσμιας δρομικής κοινότητας, προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου virtual αθλητικού γεγονότος, τον «Μαραθώνιο Αθήνας. Ο Αυθεντικός – Virtual Edition 2020» ή αλλιώς, τον Virtual Μαραθώνιο Αθήνας 2020, ο οποίος ξεκίνησε στις 08 Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκε 29 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή χιλιάδων δρομέων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι έτρεξαν και συμμετείχαν με αίσθημα ευθύνης και απόλυτης τήρησης όλων των υγειονομικών κανόνων και οδηγιών της  Ελληνικής Πολιτείας.

 

Virtual είναι ένας αγώνας στον οποίο μπορεί κάποιος να τρέξει την απόσταση που έχει δηλώσει κατά την εγγραφή του (Μαραθώνιο 42χλμ, 10χλμ ή 5χλμ) σε οποιαδήποτε τοποθεσία, με οποιοδήποτε ρυθμό, σε εξωτερικό ή εσωτερικό χώρο (πχ. Σε δρόμο κοντά στην περιοχή κατοικίας του, ή σε διάδρομο κλπ), μόνος ή μαζί με φίλους, οποιαδήποτε μέρα μεταξύ του διαστήματος που εξελίσσεται ο αγώνας αυτός, με επιλογή άλλης ημέρας και ώρας, η διαδρομή καταγράφεται και αποστέλλεται αρμοδίως στην επιτροπή Μαραθωνίου.

Ο Virtual Μαραθώνιος Αθήνας 2020 ξεκίνησε στις 08 Νοεμβρίου 2020 & Ημέρα Λήξης: 29 Νοεμβρίου 2020.

 

Στον αγώνα αυτό, είχα την τιμή να συμμετάσχω, τρέχοντας μία διαδρομή της επιλογής μου, στην περιοχή της Εορδαίας, την Τετάρτη 18/11/2020.

Επέλεξα την ασφαλτοστρωμένη διαδρομή, ξεκινώντας από το μνημείο της Μαρτυρικής κοινότητας Ερμακιάς και τερματίζοντας στο μνημείο του Ποντιακού Ελληνισμού της Μαρτυρικής κοινότητας Μεσοβούνου, αφού προηγουμένως πέρασα από το μνημείο Μεσοβούνου καθώς επίσης κι από το μνημείο της Μαρτυρικής κοινότητας Πύργων, τρέχοντας συνολικά 42,5 χλμ, δίνοντας το όνομα «Μαραθώνιος Μαρτυρικών Χωριών Εορδαίας – Virtual 2020 – Ερμακιά-Μεσόβουνο-Πύργοι,  42,5 χλμ.

Αγώνας αφιερωμένος στα αθώα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας.

Η διαδρομή: Μνημείο Ερμακιάς-Πτελεώνας-Σπηλιά-Καρυοχώρι-Αγιος Χριστόφορος-Ανατολικό-Κομνηνά-μνημείο Μεσοβούνου-μνημείο Πύργων και επιστροφή στο Μεσόβουνο, μνημείο Ποντιακού Ελληνισμού, 42,5 χλμ.

 

Μετά από επικοινωνία με τους υπευθύνους του Μαραθωνίου Αθηνών,  ο ΣΕΓΑΣ έκρινε ότι ο αγώνας «Μαραθώνιος δρόμος Μαρτυρικών χωριών Εορδαίας 2020», τον οποίο αφιέρωσα στα θύματα της Ναζιστικής θηριωδίας, έχει σπουδαίο συμβολισμό, αποφάσισε να ικανοποιήσει το αίτημά μου προσφέροντας άλλα 3 μετάλλια (εκτός από το μετάλλιο της συμμετοχής μου), τα οποία η επιτροπή έκρινε ότι θα χορηγηθούν ως αναμνηστικά στις 3 Μαρτυρικές κοινότητες Ερμακιάς, Μεσοβούνου και Πύργων.

 

Με την αφορμή αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν να διεξαχθεί αυτός ο αγώνας, τρέχοντας την απόσταση της επιλογής μου, ολοκληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη συμμετοχή μου σε ένα διαφορετικό, αλλά εξίσου σημαντικό γεγονός μέσα σε μια δύσκολη περίοδο για όλους μας.

Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο της Μαρτυρικής Κοινότητας Ερμακιάς κ. Σακελλάρη Δημήτριο, ο οποίος, παρ΄ όλο που ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή, πρόσφερε την βοήθειά του και την αγάπη του με τον τρόπο του, καθώς επίσης ευχαριστώ τον φίλο Παυλίδη Νικόλαο από το Ανατολικό Πτολεμαϊδας, ο οποίος πρόσφερε εθελοντικά την βοήθειά του.

Ευχαριστώ θερμά για την στήριξη τον εκδότη της καθημερινής εφημερίδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» και εβδομαδιαίας «Εορδαϊκός Παλμός» κ. Αντώνη Πουγαρίδη.

Ύστερα από τα ανωτέρω, παρακαλώ όπως δεχθείτε τα μετάλλια του αγώνα, τα οποία είναι αφιερωμένα στη μνήμη των αθώων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας 1944.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

κ. Πουγαρίδη Αντώνη

Εκδότη εφημ. Εορδαϊκός Παλμός – Πτολεμαίος

-Για ενημέρωση και ευχαριστίες

για την στήριξη της προσπάθειας.

 

Άρδασσα, 01/12/2020

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

 

Γεώργιος Ζαχαριάδης

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Οι οικογένειες Κεντεποζίδη και Πετρόχειλου ανέλαβαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι οικογένειες Κεντεποζίδη και Πετρόχειλου ανέλαβαν την ποδοσφαιρική ομάδα της Κοζάνης όπως το ανακοίνωσε ο Χρήστος Πετρόχειλος πρόεδρος ...