Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Παραπολιτικά > Επίκαιρος > 2 απώλειες είχε η παράταξη Ζαμανίδη, κατά την ψηφοφορία για τους «ανεπιθύμητους» Βουλευτές

2 απώλειες είχε η παράταξη Ζαμανίδη, κατά την ψηφοφορία για τους «ανεπιθύμητους» Βουλευτές

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email Δύο διακριτές απώλειες κατέγραψε η παράταξη της πλειοψηφίας στο Δ. Εορδαίας, κατά την διαδικασία ψηφοφορίας για το θέμα της Μακεδονίας. Στην ψηφοφορία αντιπαρατέθηκαν 2 ψηφίσματα που κατέγραφαν την εναντίωση του σώματος με τη συμφωνία των Πρεσπών. Το πρώτο (της συμπολίτευσης) ήταν πιο «λάιτ», ενώ το δεύτερο που ήταν πιο σκληροπυρηνικό, όριζε επιπρόσθετα να παρθεί απόφαση που θα έθετε ανεπιθύμητους στο Δήμο Εορδαίας τους Βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της κύρωσης της Συμφωνίας στη Βουλή. Τη φιλοσοφία του δεύτερου ψηφίσματος είχε προαναγγείλει από την προηγούμενη εβδομάδα ο «Επίκαιρος» μετά την ανάρτηση του θέματος από τον Γ. Καραΐσκο.
Όπως έγινε γνωστό πλειοψήφησε το ψήφισμα της συμπολίτευσης, το οποίο αναγνώσθηκε από τον Δημαρχεύοντα Γιάννη Αριστερίδη, αφού ο Δήμαρχος αναρρώνει και απουσίαζε. Κατά την ψηφοφορία, σημειώθηκαν 2 σημαντικές απώλειες για την συμπολίτευση. Πρόκειται για τους πρώην Αντιδημάρχους Μάρκο Βύρλιο και Γιώργο Κοκκινίδη, οι οποίοι συντάχθηκαν με το ψήφισμα της Αντιπολίτευσης.
Χωρίς να γνωρίζουμε αν αυτό σημαίνει κάτι για τη συνέχεια, καταγράφηκε η διάθεση να γίνει πιο μαχητικό το δημοτικό συμβούλιο. Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε πολλούς οπαδούς στα «πηγαδάκια» αλλά λίγους στην ψηφοφορία. Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχαν κάποιοι που παρόλο που ψήφισαν το πρώτο ψήφισμα, έσπευσαν να συγχαρούν τους Βύρλιο και Κοκκινίδη που έκαναν την «υπέρβαση».
Αυτό πάντως, στο οποίο όλοι συμφώνησαν, είναι το ότι θα έπρεπε σε ένα τόσο σημαντικό θέμα, το σώμα να εκδώσει ομόφωνα το ψήφισμα.

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα του «Επίκαιρου» εδώ

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 1747 κρούσματα σήμερα Σάββατο στη χώρα- 54 στην ΠΕ Κοζάνης- Δείτε την πανελλαδική κατανομή

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αναλυτικά οι επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα 1.747 νέα κρούσματα σε όλη την Ελλάδα. Θλιβερό ρεκόρ με ...