Αρχική > Slider > 1ο Περιφερειακό τουρνουά τένις & τένις camp, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας

1ο Περιφερειακό τουρνουά τένις & τένις camp, στον Όμιλο Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Όμιλου Αντισφαίρισης Πτολεμαΐδας το τριήμερο 15 έως 17 Σεπτεμβρίου το 1ο Περιφερειακό τουρνουά τένις & τένις camp.

Ήταν η πρώτη φορά που λειτούργησαν τα εξωτερικά γήπεδα του Ομίλου αφού μέχρι τώρα σχεδόν όλες οι δραστηριότητες γινόντουσαν στο «μπαλόνι».

Ήταν ουσιαστικά τουρνουά σε συνδυασμό με camp στο οποίο οι αθλητές και αθλήτριες έκαναν προπόνηση και έμαθαν και μυστικά του αθλήματος.

Το παρών έδωσαν 4 ομοσπονδιακοί προπονητές που βοήθησαν τους μικρούς αθλητές να μυηθούν στο τένις καθώς και ο υπεύθυνος του αγωνιστικού της Ομοσπονδίας.

Και τις 3 μέρες των αγώνων το παρών έδωσε πάρα πολύς κόσμος από διάφορα μέρη της Ελλάδας σε εγκαταστάσεις που αποτελούν στολίδι για τη περιοχή και όχι μόνο.

Οι υπεύθυνοι του ομίλου θέλουν όλος ο κόσμος να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις και γιατί όχι να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο τένις.

Στο τουρνουά τα παιδιά ήταν χωρισμένα σε 3 κατηγορίες : «κόκκινη» μπάλα ηλικίας 4-6 έτων, «πορτοκαλί» μπάλα ηλικίας 6-10 ετών και «πράσινη» μπάλα όπου είναι ένα στάδιο πριν τη κανονική μπάλα.

Όλα αυτά ήταν μια «μίνι» προετοιμασία και δοκιμή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τένις κατηγορίας 1 που θα φιλοξενηθεί στη Πτολεμαΐδα στις 5 Οκτωβρίου μέχρι και τις 9. Σε αυτό θα έρθουν οι καλύτεροι αθλητές ηλικίας 12-14-16 ετών. Μια σημαντική διοργάνωση που θα έχει τιμή να φιλοξενήσει ο όμιλος και κατ΄ επέκταση η Πτολεμαΐδα.

Ο Γιάννης Αθαναηλίδης έφορος αγωνιστικού της Ε.Φ.Ο.Α. (υπεύθυνος για την ανάπτυξη και το αγωνιστικό) δήλωσε «αυτό που γίνεται στη Πτολεμαΐδα δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα και στα ελληνικά αθλητικά δεδομένα. Το καινοτόμο και το πρωτοποριακό είναι η ίδια η εγκατάσταση. Δέκα γήπεδα τένις με εντευκτήριο σε μια ωραία τοποθεσία η οποία είναι από μόνη της κίνητρο και σημείο αναφοράς όχι μόνο για το τένις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Δίνει έτσι τεράστιες δυνατότητες και λειτουργικές αλλά και αναπτυξιακές.

Η ομοσπονδία θέλει να εκμεταλλευτεί αυτές τις εγκαταστάσεις και θα φιλοξενηθεί εδώ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τζούνιορ από 5 έως 9 Οκτωβρίου και θα είναι κάτι που πρώτη φορά θα γίνει στη Δυτική Μακεδονία.

Το επίπεδο των αγώνων αλλά και οι συμμετοχές θα είναι κάτι το πρωτόγνωρο για τη περιοχή και τη πόλη.

Τέλος ο πρόεδρος του Ομίλου Πέτρος Τσιάρας δήλωσε « είναι αλήθεια ότι θα φιλοξενήσουμε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ε1. Είναι ένα πρωτάθλημα 1ης κατηγορίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι καλύτεροι αθλητές της Ελλάδας 12-14 και 16 ετών αγόρια και κορίτσια αντίστοιχα. Θα έρθουν εδώ 300 αθλητές 150 αγόρια και ισάριθμα κορίτσια χωρισμένα σε 3 κατηγορίες. Είναι οι καλύτεροι και υπολογίζουμε εκείνο το 5νθημερο στη Πτολεμαΐδα να βρεθούν πάνω από 600 άτομα (αθλητές, συνοδοί, προπονητές, γονείς).

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: Θεόφιλος Ηλιάδης

Αθλητικογράφος του e-ptolemeos.gr. Ασχολείται με το αθλητικό ρεπορτάζ από το 1990. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Μηχανολογίας Κοζάνης.