Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > 1997: Εγκαίνια πρώτης ΈΚΘΕΣΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ από το Δήμαρχο Πέτρο Τόττη – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/05/2019

1997: Εγκαίνια πρώτης ΈΚΘΕΣΗΣ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ από το Δήμαρχο Πέτρο Τόττη – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/05/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 Εγκαινιάστηκε, η πρώτη ΈΚΘΕΣΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ Πτολεμαϊδος, από το Δήμαρχο, Πέτρο Τόττη, 28 Μαΐου 1997.

Μάιος ο δεύτερος μήνας της άνοιξης και ο μή­νας των λουλουδιών. Αυτόν το μήνα διάλεξε και ο Δή­μος Πτολεμαΐδας για να πραγμα­τοποιήσει την πρώτη ανθοκομική έκθεση στην πόλη μας.

Έτσι με σύμφωνη γνώμη του Δη­μάρχου κ. Πέτρου Τόττη και του αρμόδιου επί του πρασίνου Aαντιδημάρχου κ. Χρύσανθου Ταϊρίδη, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας η πρώτη έκθεση ΑΝΘΟΚΟ­ΜΙΑΣ από 28 έως 31 Μαΐου.

Ο χώρος της λαϊκής αγοράς όπου πραγματοποιήθηκε η έκθεση τις μέρες αυτές άλλαξε όψη. θύμιζε ένα μεγάλο ανθόκηπο που τον στόλιζαν τα ωραιότερα άνθη και φυτά.

Ο Συνεταιρισμός ανθοκόμων Κε­ντρικής Μακεδονίας με 15 εκθέ­τες και τα τοπικά φυτώρια, δημι­ούργησαν ένα ανεπανάληπτο πε­ριβάλλον.

Το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνεται παρόμοια έκθεση στην πόλη μας προκάλεσε όχι μόνο τους εραστές των λουλουδιών, αλλά και πλήθος κόσμου, γι’ αυτό ελπίζουμε να γίνει θεσμός και να καθιερωθεί στην Πτολεμαΐδα.

Την έναρξη της λειτουργίας της έκθεσης παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, έκα­νε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Τόττης

ο οποίος στην σύντομη ομιλία του είπε: «Εγκαινιάζουμε σήμερα για πρώτη φορά στην πόλη μας την πρώτη ανθοκομική έκθεση. Την έκθεση αυτή η Δημοτική αρχή την αφιερώνει στα παιδιά και τις μη­τέρες. Η Δημοτική αρχή στην προσπάθειά της για την αναβάθ­μιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας πραγματοποιεί σήμερα την έκθεση αυτή.

Είναι άλλη μια απόδειξη, για το πόσο αυτή η Δημοτική αρχή φρο­ντίζω για· τους Δημότες .-Είμαστε εραστές του πρασίνου κι ας μας κατηγορούν ότι θα κόψουμε τα δένδρα από την κεντρική πλατεία που αναμορφώνουμε, όχι μόνο δεν θα κόψουμε, αλλά θα φυτέ­ψουμε κι άλλα. Δεν θα ήθελα να μι­λήσω για τα έργα δεκάδων δις που εκτελούνται στην πόλη μας.

Βέβαια υπήρξε μια καθυστέρηση, αλλά μέχρι να γίνουν μελέτες να εξευρεθούν χρήματα χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα.

Η καθυστέρηση της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας οφείλεται στις διάφορες μεθοδεύσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και ορισμέ­νων παραγόντων του Δήμου. Παρ’ όλα αυτά το έργο θα ολοκληρω­θεί και θα είναι το ωραιότερο που θα υπάρχει στην χώρα μας. Τελειώνοντας θα ήθελα να συγ­χαρώ και να ευχαριστήσω την πρόεδρο ταυ Δημοτικού Συμβου­λίου, τους τρεις αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους και όλους όσους συνέβαλαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η έκθεση. Τέλος ευχαριστώ όλους εσάς που τιμήσατε την έκθεση»..

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team