Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > 1987: Ανθρωπιστική εκδήλωση του Παραρτήματος Ελληνίδας Νοικοκυράς Πτολεμαϊδος  – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/05/2019

1987: Ανθρωπιστική εκδήλωση του Παραρτήματος Ελληνίδας Νοικοκυράς Πτολεμαϊδος  – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 15/05/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πρωτοφανή επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση του Παραρτήματος της, Πανελλήνιας Οργάνωσης Νοικοκυράς (ΠΟΝ) Πτολεμαϊδος που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 21.11.1987 στο κέντρο SΙΜΕΤRΙA.

Στο φιλανθρωπικό προσκλητήριο σάλπισμα της Προέδρου κ. Διάνας Κουτουκλέρ-Κημουνδρή και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έδωσαν το βροντερό τους παρόν, πάνω από 1.000 γυναίκες.

Στην ανεπανάληπτη, για την πόλη μας, αυτή γυναικεία συγκέντρωση μίλησε για λίγο η Πρόεδρος κ. Λιάνα Κουτουκλέρ-Κημουνδρή η οποία αφού εξέφρασε την ικανοποίηση της Διοίκησης της Π.Ο.Ν. του παραρτήματος για την ανταπόκριση στο προσκλητήριο κάλεσμα της, αναφέρθηκε στο σκοπό της εκδήλωσης.

Η εκδήλωσή μας, είπε η κ. Λιάνα, σκοπό έχει να βοηθήσουμε τα παιδιά που πάσχουν απ;o Μεσογειακή αναιμία.
Σαν μητέρες, σαν γυναίκες, σαν Ελληνίδες δεν μπορούμε να μη συζούμε την κατάσταση των μητέρων που έχουν το πρόβλημα στο σπίτι τους.                                                                                                                                                                  Στην περιοχή μας, συνέχισε η κ. Κουτουκλέρ-Κημουνδρή, υπάρχουν γύρω στα 10 παιδιά που πάσχουν από Μεσογειακή αναιμία και έχουν απόλυτη ανάγκη από αίμα, θα πρέπει όλες μας να προσφέρουμε αίμα για τη σωτηρία αυτών των παιδιών μας.                                                                                                                                                                         Τα τελευταία λόγια της κ. Λιάνας καλύφθηκαν από ένα ξέσπασμα επιβράβευσης της πρωτοβουλίας της διοίκησης του παραρτήματος της Π.Ο.Ν. με πολλά χειροκροτήματα και επιφωνήματα αλλά και δάκρυα…

Στη συνέχεια όλες οι γυναίκες χωρίστηκαν σε ομάδες όπου η επιτροπή που συγκροτήθηκε έγραψε εθελόντριες αιμοδοσίας. Η εγγραφή θα συνεχιστεί και στα γραφεία του παραρτήματος της Πανελλήνιας Οργάνωσης Νοικοκυράς τηλέφωνο 28.362.

Η απόφαση της Π.Ο.Ν. που έγινε γνωστή στην πόλη μας σχολιάστηκε ευμενώς τόσο υπέρ της Π.Ο.Ν, όσο και προς τιμή της τοπικής Διοίκησής της.                                                                                                                                                              Έτσι, με την χειρονομία της αυτή η Π.Ο.Ν. απέδειξε πως σκοπός της οργάνωσης δεν είναι μόνο η δημιουργία συγκεντρώσεων για αναψυχή κ.λ.π. αλλά και ανθρωπιστική.

Στη συνέχεια οι γυναίκες της Π.Ο.Ν. είχαν τη χαρά να παρακολουθήσουν τρία αξιόλογα χορευτικά συγκροτήματα που κι αυτά με την αφιλοκερδή παρουσία τους συνέβαλαν πολύ στον ανθρωπιστικό σκοπό της εκδήλωσης.

Αξίζει να αναφερθούμε στα συγκροτήματα και να τα ευχαριστήσουμε και εμείς μαζί με τη διοίκηση της Π.Ο.Ν.

1.* Το Χορευτικό Συγκρότημα του συλλόγου Γραμμάτων και Τεχνών της γειτονικής Κοζάνης που χόρεψε διάφορους Ελληνικούς χορούς με ιδιαίτερη χάρη και επιτυχία.

2.* Το Ποντιακό Χορευτικό Συγκρότημα της Ευξείνου Λέσχης Πτολεμαϊδος με χορούς του αλησμόνητου Πόντου, και

3.* Το λεβέντικο συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Φούφα με παραδοσιακούς χορούς.

Το φινάλε της αξιέπαινης εκδήλωσης ήταν να γεμίσει η τεράστια πίστα και οι γυναίκες της Π.Ο.Ν. να παρασυρθούν από τα χορευτικά συγκροτήματα και να χορέψουν μαζί τους όμορφους παραδοσιακούς χορούς μας.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team