Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Στήλες > Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι > 1949: Μαθητές των κατηχητικών Σχολείων Πτολεμαϊδος στα συνοριακά φυλάκια Ελλάδος-Αλβανίας – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 18/12/2019

1949: Μαθητές των κατηχητικών Σχολείων Πτολεμαϊδος στα συνοριακά φυλάκια Ελλάδος-Αλβανίας – Από τη στήλη του κ. Γ. Καζαντζή στον Παλμό 18/12/2019

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Οι μαθητές των Κατηχητικών σχολείων, του Θρησκευτικού συλλόγου, “ ο καλός Σαμαρείτης” , Πτολεμαϊδος. επισκέφτηκε τα στρατιωτικά φυλάκια της ελληνοαλβανικής μεθορίου το 1949 Σκοπός της επίσκεψης ήταν, η εμψύχωση των αγωνιστών μαχητών, κατά της εσωτερικής Κομμουνιστικής ανταρσία, η ψυχαγωγία τους και η διανομή διάφορων χρησίμων ειδών για τη δύσκολη αποστολή τους.

Την αποστολή συνόδευε ο ιδρυτής του συλλόγου. Γκανιάτσος Αλέξανδρος- Καθηγητής Θεολόγος του Γυμνασίου μας και οι συνεργάτες του. Καραχισαρλής Στυλιανός και Μαυριάς Κωνσταντίνος.

Πρέπει να σημειώσουμε, πως. η συμβολή του, καλού Σαμαρείτη, ήταν τεράστια , τόσο, με την υλική βοήθεια, κατά τακτά χρονικά διαστήματα, σους εμπόλεμους μαχητές των συνόρων της Πατρίδας μας. όσο και με την Πνευματική Χριστιανική μας Πίστη ιδιαίτερα.

Λυπούμαστε, γιατί, ο αδηφάγος χρόνος των 63 ετών, δεν μας επέτρεψε, την αναγνώριση των νέων της παρέας, πλην ελάχιστων.

Στη φώτο μας, από δεξιά: Ο Γκανιάτσος Αλέξανδρος, ο Καραχισαρλής Στυλιανός, ο Εφραιμίδης Δήμος και μετέπειτα Ιερέας της Αγίας Τριάδος. Χαραλαμπίδης Γιάννης ο Μαυριάς Κωνσταντίνος, ο Αυγερόπουλος Γιώργος, ο Σαββουλίδης Γιώργος, ο Τσαουσίδης Νίκος, ο Λιβεριάδης Παναγιώτης, ο Πατρικίδης Ροβέρτος και δεξιά καθιστάς, ο Μουρατίδης Ηλίας και πολλοί άλλοι γνωστοί μας και όμως.. άγνωστοι μας….

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team