Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Slider > Κοζάνη: Υποτονική η πασχαλινή αγορά

Κοζάνη: Υποτονική η πασχαλινή αγορά

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


 

 

Μάταια ο εμπορικός κόσμος της Κοζάνης περίμενε το “φιλί της ζωής” κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα, ώστε να σταθούν όρθιοι οι καταστηματάρχες και να κρατήσουν ζωντανά τα καταστήματά τους, όμως η κίνηση στην πασχαλινή αγορά είναι εξαιρετικά υποτονική.

Η κίνηση στην Κοζάνη δεν θυμίζει τίποτα από τις παλιές καλές εποχές των περιόδων του Πάσχα, ενώ βρισκόμαστε στο μέσο της Μεγάλης Εβδομάδας. Ακόμη και από την αντίστοιχη περσινή περίοδο που είχε σημειωθεί κατακόρυφη πτώση, η κίνηση στα καταστήματα της πόλης είναι μειωμένη περίπου κατά 20%, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Αθανάσιο Δραγατσίκα. Ο αντιπρόεδρος δήλωσε ότι «η εικόνα στην αγορά είναι αποκαρδιωτική, αφού η κρίση έχει επηρεάσει τους πάντες. Η ίδια κατάσταση υπάρχει σε πολλές πόλεις της χώρας, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τους συναδέλφους μας. Δεν είναι μόνο η οικονομική δυσπραγία των νοικοκυριών, είναι ότι δεν υπάρχει ψυχολογία στην αγορά και στους καταναλωτές. Οι καταστηματάρχες ανέμεναν μία μικρή ανάκαμψη και αύξηση του τζίρου τώρα τις γιορτές, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα».

Ακόμη και στα τρόφιμα οι τζίροι είναι μειωμένοι, αν και το φαγητό είναι το τελευταίο πράγμα που περιορίζει ο Έλληνας καταναλωτής. Εν τούτοις, σύμφωνα με στοιχεία παρατηρείται μία μείωση της τάξης 8-10% στην κατανάλωση γάλακτος, ενώ και οι μεγάλες αλυσίδες των Σούπερ Μάρκετ παρουσιάζουν μία μείωση του τζίρου κατά 15% τους τελευταίους μήνες.

Μέσα στη νηνεμία της αγοράς, μία κάπως καλύτερη κίνηση σε σχέση με άλλους τομείς, παρατηρείται στα καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, καθώς και στα δώρα, λαμπάδες κ.λ.π. Πάντως, έστω και τις τελευταίες ημέρες πριν από την Κυριακή του Πάσχα, οι έμποροι προσδοκούν να «ζωηρέψει» η αγορά. «Την Μεγάλη Παρασκευή και το μεγάλο Σάββατο που είναι η κορύφωση της εορταστικής αγοράς, ευελπιστούμε να δούμε μία αύξηση της κίνησης, να βγει ο κόσμος για τις αγορές του», σημείωσε ο Α. Δραγατσίκας.

Να σημειωθεί ότι την Μ. Πέμπτη τα καταστήματα της Κοζάνης θα είναι ανοιχτά το πρωί 9-2 και το απόγευμα 5-9. Την Μ. Παρασκευή θα ανοίξουν 12-7 και το Μ. Σάββατο 9-4.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: Χρήστος Βήττας