Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > 12 σχολικά κέντρα Ενισχυτικής διδασκαλίας στη Δυτική Μακεδονία

12 σχολικά κέντρα Ενισχυτικής διδασκαλίας στη Δυτική Μακεδονία

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailimages

Σχολικά Κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας θα λειτουργήσουν σε πολλά σχολεία της χώρας τα οποία θα παρακολουθούν οι μαθητές μετά τη λήξη των μαθημάτων τους.
Για το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας στα γυμνάσια θα προσληφθούν αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου καθώς και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί από τους πίνακες αναπληρωτών του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με το news.gr.
Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που θα λειτουργήσουν ως Σχολικά Κέντρα Ενισχυτικής Διδασκαλίας ανέρχεται σε 460, ενώ στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν 12 σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας (ΣΚΕΔ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με το προηγούμενο έτος όπου δινόταν το δικαίωμα να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ένα μόνο ΣΚΕΔ σε μια διεύθυνση εκπαίδευσης φέτος δίνεται το δικαίωμα να δηλωθούν ΣΚΕΔ σε δυο διευθύνσεις της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης όπως άλλωστε έχει δημοσιεύσει το news. Εξαιρείται η Περιφέρεια Αττικής όπου μπορούν οι εκπαιδευτικοί να δηλώσουν και τις 7 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα τα Σχολικά Κέντρα που θα λειτουργήσουν στην Αττική ανέρχονται σε 133, ενώ σε μια άλλη μεγάλη περιφέρεια αυτή της Κεντρικής Μακεδονίας θα λειτουργήσουν 76 ΣΚΕΔ. Στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη θα λειτουργήσουν 24 Σχολικά Κέντρα, στη  Δυτική Μακεδονία ο αριθμός τους ανέρχεται σε 12.  Στη Θεσσαλία   49, ενώ η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Λάρισας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια με τα περισσότερα ΣΚΕΔ καθώς ανέρχονται σε 24 όσα σχεδόν και σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (23). Στην Ήπειρο θα λειτουργήσουν μόλις 15 ΣΚΕΔ στη Στερεά Ελλάδα 30, στην Πελοπόννησο 26. Στην Κρήτη ανέρχονται σε 28, στο Βόρειο Αιγαίο σε 15, στο Νότιο 20 και τέλος στα Ιόνια Νησιά ο αριθμός τους είναι 9.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Φλώρινα: Προσφορά Αλληλεγγύης στους Πλημμυροπαθείς της Π.Ε. Καρδίτσας

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Το πρωί της Τρίτης 24 Νοεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, με τελικό προορισμό την Π.Ε. Καρδίτσας ...