Αρχική > Επιχειρήσεις > 1.554 αιτήσεις για το πρόγραμμα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων – Στα 2,72 εκ. Ευρώ η δημόσια δαπάνη

1.554 αιτήσεις για το πρόγραμμα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων – Στα 2,72 εκ. Ευρώ η δημόσια δαπάνη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Η ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ, αρμόδιος εταίρος του Ενδιάμεσου Φορέα Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 – ΕΦΕΠΑΕ ανακοινώνει ότι, την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης στo πλαίσιο της Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Μακεδονία» (ΕΠ ΔΜ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Συνολικά υποβλήθηκαν 1.554 αιτήσεις χρηματοδότησης από ισάριθμες Μικρές και Πολύ Μικρές Επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με αιτούμενη δημόσια δαπάνη 2.721.830,12 ευρώ (Μ.Ο. αίτησης 1.751,50 ευρώ).

Περαιτέρω στατιστικά στοιχεία σε σχέση με αυτά που δηλώσαν οι επιχειρήσεις στην αίτησή τους θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι, η συγκεκριμένη Δράση χρηματοδοτεί το κεφάλαιο κίνησης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τη μορφή της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης και καλύπτει για έξοδα κάτω των 10.000€, το 50% των εξόδων της επιχείρησης του έτους 2019, με επιχορήγηση ποσού από 1.000 € κατ” ελάχιστο έως 1.800 € (μέγιστο). Στα ποσά εξόδων επί των οποίων θα υπολογιστεί το ποσοστό του 50% θα συμπεριλαμβάνονται ενδεικτικά οι αγορές εμπορευμάτων, πρώτων υλών και υλικών, ενοικίων, παροχών σε εργαζόμενους και διαφόρων λειτουργικών εξόδων.

Mία από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των επιχειρήσεων ήταν, στο 2ο και 3ο τρίμηνο του 2020 (από 1/4/2020 έως και 30/9/2020) να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους, σε σύγκριση με το 2ο και 3ο τρίμηνο του 2019 (από 1/4/2019 έως και 30/9/2019), μεγαλύτερη ή ίση του 10%.

Η Δημόσια Δαπάνη της Δράσης συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εθνικούς Πόρους.

Στο αμέσως χρονικό διάστημα θα ξεκινήσει ο έλεγχος διασταύρωσης των στοιχείων που υποβλήθηκαν καθώς η τεχνική αξιολόγηση των αιτήσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Αναλυτική Πρόσκληση της Δράσης.

  • Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται :

α) στην ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/EΦΕΠΑΕ (τηλ 2310-480.000, www.kepa-anem.gr , e-mail:pdm@e-kepa.gr, info@e-kepa.gr , και

β) στην ΑΝΚΟ (Παράρτημα της ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ ΑΜΚΕ/ΕΦΕΠΑΕ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας), τηλ. 2461/24022 , anko@anko.gr

Επίσης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν ηλεκτρονικά το ερώτημά τους μέσω της ιστοσελίδας www.kepa-anem.gr (πεδίο Στείλε το ερώτημά σου στη διεύθυνση: https://kepa-anem.gr/steile-to-erotima-sou/).

 

 

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κτήμα ΑΛΦΑ Α.Ε.: Ανάπτυξη και επιδεικτική λειτουργία μονάδας συμπαραγωγής μικρής κλίμακας (ηλεκτρικής ενέργειας και θερμότητας) για την αξιοποίηση υπολειμματικής βιομάζας (στεμφύλων)

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κτήμα ΑΛΦΑ Α.Ε., EMISIA, ΗΦΑΙΣΤΟΣ Λεβητοποιείο   Τους τελευταίους 36 μήνες, είναι σε εξέλιξη ένα πιλοτικό πρόγραμμα για ...