Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Υπόθεση όλων μας, η προστασία των δασών και του πρασίνου
None

Υπόθεση όλων μας, η προστασία των δασών και του πρασίνου


Με κοινό δεδομένο, την επιτακτική ανάγκη να προστατεύσουμε τα δάση και το πράσινο στην ευρύτερη περιοχή μας και να ενισχύσουμε την προσπάθεια για καλύτερη ποιότητα ζωής και περιβάλλον, το Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαϊδας εν μέσω της θερινής περιόδου και του αυξημένου κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών, θέλει να ενώσει την φωνή του, αλλά και την συμμετοχή του, όπου χρειασθεί, στον συνολικό αγώνα που καλούνται να δώσουν και φέτος οι αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και οι πολυάριθμοι πλέον εθελοντές στην περιοχή.
Έχοντας ως βασική αντίληψη ότι η προστασία των δασών και του πρασίνου είναι υπόθεση όλων μας, θεωρούμε ότι και σε μας αντιστοιχεί η στοιχειώδης ευθύνη να συμβάλλουμε με τις πράξεις μας στην αποφυγή όλων εκείνων των ενεργειών που μπορεί να προκαλέσουν μια πυρκαγιά, ενώ ταυτόχρονα είναι και δική μας ευθύνη να ενημερώνουμε αμέσως όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες όταν διαπιστώνουμε την εκδήλωση μιας φωτιάς ή ακόμη και να βοηθούμε στο έργο της κατάσβεσης- όπου και όταν απαιτείται – σε συνεργασία με τους αρμόδιους.
Η αρνητική καταγραφή που αποτυπώνεται δυστυχώς κάθε χρόνο την περίοδο του καλοκαιριού στην ευρύτερη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας σε ότι αφορά τις καμένες εκτάσεις, πρέπει να σταματήσει να υφίσταται και προς την κατεύθυνση αυτή, ελπιδοφόρο στοιχείο είναι η εγρήγορση όλων και η αυξημένη ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των ίδιων των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.
Σε αυτό τον κοινό αγώνα, συμμετέχει και το Ι.ΚΤΕΟ Πτολεμαϊδας που βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Πτολεμαϊδας-Φλώρινας και δηλώνει παρόν, μαζί με όλους τους εθελοντές, σε ότι χρειασθεί καθόλη την περίοδο του καλοκαιριού.

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Σάββατο στα γήπεδα με το e-ptolemeos.gr- Τελικά Αποτελέσματα στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας- Πρόγραμμα Κυριακής

Τα αποτελέσματα του Σαββάτου στην Ε.Π.Σ. Φλώρινας: Α΄ Κατηγορία Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας- ΠΑΣ Φλώρινας 2-2 (Ι. Παλλικρούσης 3ο, Μ. Παλλικρούσης ...