Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Τρία χρόνια απλήρωτοι οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ
None

Τρία χρόνια απλήρωτοι οι εκπαιδευτές του ΙΕΚ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Διαβεβαιώσεις ότι από εδώ και στο εξής εξομαλύνεται το μισθοδοτικό καθεστώς των επιμορφωτών των δημοσίων ΙΕΚ έδωσε η διεύθυνση του ΙΕΚ Πτολεμαΐδας στους 73 επιμορφωτές του ΙΕΚ με την έναρξη του νέου εξαμήνου, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια!
Ο διευθυντής του ΙΕΚ Αχιλλέας Λαζαρίδης ενημέρωσε τους επιμορφωτές για τις αλλαγές που επέρχονται στα δημόσια ΙΕΚ τα οποία έχουν περάσει πλέον στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων του υπουργείου Παιδείας, καθώς έχει καταργηθεί ο ΟΕΕΚ (Οργανισμός Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) στον οποίο ανήκαν μέχρι πρότινος τα ΙΕΚ. Ανέφερε ότι με την εξέλιξη αυτή από εδώ και στο εξής η μισθοδοσία των εκπαιδευτών θα μπαίνει από το υπουργείο στην τράπεζα μέχρι τις 5 κάθε μήνα και οι εκπαιδευτές θα έχουν το δικαίωμα να παίρνουν έως και 11 εκπαιδευτικές ώρες, ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να μπορούν πλέον να παίρνουν και προϋπηρεσία αφού πλέον τα ΙΕΚ πέρασαν στο υπουργείο Παιδείας.
Δήλωσε ωστόσο ότι δεν έγινε ακόμη γνωστό πότε θα καταβληθούν τα χρήματα των τριών ετών (2008, 2009 και 2010) που οφείλονται στους εκπαιδευτές και που μόνο για το ΙΕΚ Πτολεμαΐδας το ποσό ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Στα τμήματα και τις ειδικότητες που λειτουργούν στο ΙΕΚ, στα οποία φοιτούν 90 καταρτιζόμενοι, αναφέρθηκε η υποδιευθύντρια του ΙΕΚ Σοφία Μπέση, τα οποία είναι τα εξής: Τεχνικός Δικτύων Υπολογιστών Β΄ εξάμηνο, Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας Β΄ εξάμηνο, Νοσηλευτικής Τραυματολογίας Β΄ εξάμηνο, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού Δ΄ εξάμηνο, Τεχνικός Εργαλειομηχανών Αριθμητικού Ελέγχου CNC Δ΄ εξάμηνο και Βοηθός Φυσιοθεραπευτή Υπάλληλος Εργαστηρίου Φυσικοθεραπείας Δ΄ εξάμηνο.
Επισήμανε μάλιστα ότι δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην επιλογή των επιμορφωτών και προτιμώνται αυτοί που έχουν αυξημένα προσόντα με βάση τον αξιολογικό πίνακα μορίων που έχει επικυρωθεί από την επιτροπή αξιολόγησης για το προσωπικό του ΙΕΚ.
Σημείωσε ακόμη ότι στο πρώτο εξάμηνο δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα, υπήρξε άριστη συνεργασία μεταξύ των καταρτιζομένων- εκπαιδευτών- γραμματείας και διεύθυνσης του ΙΕΚ και πως δεν εκφράστηκαν σοβαρά παράπονα από κανέναν, ενώ εξέφρασε και την αισιοδοξία της διεύθυνσης ότι το ίδιο ομαλά θα κυλήσει και το δεύτερο εξάμηνο.
Ανέφερε ακόμη ότι τον Ιούνιο που τελειώνουν 3 από τις ειδικότητες που λειτουργούν στο ΙΕΚ θα υπάρξει συνεργασία με τους φορείς της πόλης, τα επιμελητήρια και τους συλλόγους εμπόρων και επιχειρηματιών προκειμένου να εξεταστούν οι ανάγκες και οι ελλείψεις ειδικοτήτων στην περιοχή της Εορδαίας και θα προταθούν αντίστοιχες ειδικότητες για τη διασύνδεση των αποφοίτων του ΙΕΚ με την αγορά εργασίας.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team