Αρχική > Uncategorized > Το πρώτο βήμα στην υγεία είναι ο Περιφερειακός σχεδιασμός
None

Το πρώτο βήμα στην υγεία είναι ο Περιφερειακός σχεδιασμός

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΔιαπιστώνοντας βιαστικές και ακατέργαστες απόψεις στο διάλογο σχετικά με το Μποδοσάκειο και την αναγκαιότητα ή μη, της δημιουργίας νέου νοσοκομείου στη Δυτική Μακεδονία, εκτιμώ πως πρέπει άμεσα να οριοθετήσουμε το σημείο εκκίνησης ενός σοβαρού διαλόγου. Η αποκέντρωση των εξουσιών και το μέλλον δεν χαρίζονται. Κατακτώνται με συνεχή προσπάθεια και γενναίες αποφάσεις. Μετά την εφαρμογή της διοικητικής αναδιάρθρωσης της χώρας, με το νέο χάρτη στον πρώτο και το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, πρέπει να αντιληφθούμε όλοι, πολιτικό προσωπικό της αυτοδιοίκησης και πολίτες, ότι ζούμε μια νέα πραγματικότητα. Να αντιληφθούμε ότι έχουμε μία επιλογή. Να σπάσουμε το μέτωπο της εσωστρέφειας και να ενώσουμε τη Δυτική Μακεδονία σε ένα κοινό στόχο, πέρα από τοπικιστικές αγκυλώσεις. Να διαμορφώσουμε τη νέα αναπτυξιακή μας ταυτότητα, ενισχύοντας τη μοναδικότητα και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
Τα ζητήματα της υγείας δεν λύνονται με εμμονές και ισοπεδωτικές αρνήσεις. Είναι κοινός τόπος ότι το σύστημα υγείας νοσεί και χρειάζεται άμεσα μέτρα ανάταξης, που δεν θα αργήσουν. Από την άλλη είναι βέβαιο ότι οι συμπεριφορές του παρελθόντος, «5 δήμαρχοι να φωνάζουν κάτω τα χέρια από τα 5 νοσοκομεία», είναι ατελέσφορες γιατί κανείς δεν τις παίρνει στα σοβαρά. Στα ζητήματα της υγείας, όπως και σε όλα τα μεγάλα ζητήματα χρειάζονται σύγχρονες λύσεις. Η συγκεκριμένη λύση είναι πολύ απλή και έχει δύο βασικές συνιστώσες:
• Το κράτος πλέον λειτουργεί με συναινέσεις.
• Το κράτος πλέον λειτουργεί με περιφερειακή λογική.
Είμαστε, λοιπόν, «καταδικασμένοι» να αποφασίσουμε εμείς για μας. Κανένας υπουργός δεν θα μπει σε λογικές τοπικών διενέξεων αλλά και κανένας υπουργός δεν θα αψηφήσει αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου, που έχουν τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών.
Στο θέμα της υγείας πρέπει να υπάρξει περιφερειακός σχεδιασμός και να τεθούν προτεραιότητες. Να αποφασισθεί ποιο θα είναι το υγειονομικό κέντρο της Περιφέρειας, όπως ανάλογα και ποιο θα είναι το διοικητικό, το επιστημονικό, το τουριστικό κτλ.
Χαίρομαι που στη λογική αυτή συντάσσονται δημόσια τα φωτεινά μυαλά του τόπου (πχ Πάσχος Μανδραβέλης) και εκφράζω την ικανοποίηση μου, που η σχετική πρόταση που κατέθεσα στην Επιτροπή Διαβούλευσης, υιοθετήθηκε από τη Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας. Ελπίζω να συμβεί το ίδιο με τους άλλους Δημάρχους, ώστε να διευκολύνουν το Περιφερειακό Συμβούλιο, να αναδείξει την πολιτική, την περιφερειακή και την ψυχική μας «γεωμετρία».

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

Οι καβαλάρηδες της Βλάστης για τον Εορτασμό του Αγίου Παντελεήμονος -VIDEO

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι καβαλάρηδες της Βλάστης τήρησαν και εφέτος την παράδοση και εμφανίστηκαν με τα άλογά τους στο κέντρο του ...