Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Το ΠΑΣΟΚ κόβει τα φτερά των Νέων Αγροτών
None

Το ΠΑΣΟΚ κόβει τα φτερά των Νέων Αγροτών

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κοζάνης, κ. Γιώργος Κασαπίδης, ως επικεφαλής των επερωτώντων βουλευτών της Ν.Δ., μετά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης για το πρόγραμμα των νέων αγροτών στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Δεν υπάρχει, πλέον, καμία αμφιβολία:
Το ΠΑΣΟΚ κόβει τα φτερά των Νέων Αγροτών.
Όπως προέκυψε και από τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσαν εδώ και ένα μήνα δεκατρείς (13) βουλευτές της Ν.Δ. στη Βουλή για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, η ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η κυβέρνηση εμμένουν στην απόφασή τους να μην υλοποιήσουν την απόφαση και τις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης για την έγκριση του συνόλου των 8,5 χιλ. Νέων Αγροτών, με τους όρους της αρχικής προκήρυξης και την αύξηση του προϋπολογισμού των μέτρων που είχε δρομολογηθεί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα για τους 8,5 χιλ. νέους αγρότες, αντί για 40.000 χιλ. ευρώ που δικαιούντο, να πάρουν ως επιδότηση πρώτης εγκατάστασης, λιγότερα από τα μισά.
Η μείωση του αρχικού ποσού αφορά, περίπου, 3.000 εγκεκριμένες περιπτώσεις Νέων Αγροτών και είναι αυθαίρετη. Είναι πολιτικά απαράδεκτη και νομικά απολύτως αστήριχτη.
Η απόφαση καταβολής 17,5 χιλ. ευρώ στους 5,5 χιλ. προεγκεκριμένους Νέους Αγρότες υπολείπεται κατά πολύ των 40.000 χιλ. ευρώ, που είχε ανακοινώσει και δρομολογήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.. Είναι απόδειξη μικροψυχίας της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και έλλειψης ευαισθησίας απέναντι σε νέους ανθρώπους που:
– Τόλμησαν να ονειρευτούν τη ζωή τους στην ύπαιθρο.
– Χρεώθηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις, για να επενδύσουν στο όνειρό τους.
– Δεσμεύτηκαν υλοποιώντας τις απαιτούμενες προετοιμασίες, προκειμένου να δικαιούνται τη στήριξη της πολιτείας.
Η Νέα Δημοκρατία αποδοκιμάζει την τακτική αυτή της ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που αλλάζει τους κανόνες στο μέσον του “παιχνιδιού” και απειλεί τη βιωσιμότητα των επιχειρηματικών σχεδίων των Νέων Αγροτών.
Παράλληλα, τινάζει στον αέρα τον προγραμματισμό των νέων αγροτών που χρεώθηκαν για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
Την ίδια στιγμή, στην τοποθέτηση του κατά τη συζήτηση της επερώτησης στη Βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρ. Παπουτσής, ανέφερε ότι “η πρώτη προτεραιότητα, όσον αφορά τις κοινωνικές ομάδες τις οποίες έσπευσε η Κυβέρνηση να υποστηρίξει, ήταν οι αγρότες”.
Αποδεικνύεται, έτσι, ότι η Κυβέρνηση δεν πιστεύει στους Νέους Αγρότες και στο ρόλο τους στη Γεωργία. Γι’ αυτό και δε στηρίζει το μέτρο, όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Τουλάχιστον, ας προτάξουν την αξιοπιστία του Πρωθυπουργού και, από το 1 δισ. ευρώ που υποσχέθηκαν προεκλογικά στους αγρότες, ας δώσουν 5 εκ. ευρώ για τη στήριξη του μέτρου των Νέων Αγροτών και την εκταμίευση του συνόλου των 275 εκ. ευρώ, που είχε δρομολογήσει η Ν.Δ.».

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team