Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Το είπα, το αποφάσισα, το ανακοινώνω!
None

Το είπα, το αποφάσισα, το ανακοινώνω!

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Είναι μεγάλη τιμή να σου προτείνουν να βοηθήσεις τον τόπο σου, να σε καλέσουν να γίνεις συνυπεύθυνος σε όσα καλά και άσχημα πρόκειται να συμβούν γύρω μας. Είναι μεγάλη τιμή να σε προκαλέσουν οι προηγούμενες γενιές να μπεις στη μάχη.
Η αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη πρόκληση. Το έχω ξαναπεί πως από μια αυτοδιοικητική θέση, μπορείς στην πράξη να διοικείς τη γειτονιά σου, την πόλη σου, το Νομό σου. Εκεί διαμορφώνεται η καθημερινότητα μας. Εκεί είναι η ουσία της εφαρμογής των αποφάσεων των πολιτών.
Η αυτοδιοίκηση είμαστε εμείς, και μόνο από την αυτοδιοίκηση  μπορεί να αρχίσει ένα το μεγάλο κύμα αλλαγών στη ζωή μας, για να ελπίσουμε ότι θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες που αφήνει πίσω μας η δύσκολη χρονική συγκυρία.
Μου έγινε η πρόταση να γίνω μέρος μιας προσπάθειας που θα αναδείξει την αιρετή Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μου ζητήθηκε μαζί με τον αέρα ανανέωσης που θα φέρω μαζί μου, να φέρω και την άποψη μου για το πως θα έπρεπε να είναι ο κόσμος. Να προτείνω τη μοντέλο της σχέσης που πρέπει να έχουμε οι πολίτες με τις αυξημένες εξουσίες που αποκτάμε, μέσω της αιρετής Περιφέρειας.
Αποφάσισα να αποδεχτώ την πρόταση. Θέλησα να κάνω το πρώτο βήμα, παρακινώντας τους συνομήλικούς μου να μην αδιαφορούν για το τι συμβαίνει γύρω τους και να τους αποδείξω πως η αδιαφορία των πατεράδων μας, οδήγησε τον τόπο μας στην κατάσταση που βρίσκεται.
Οι πολίτες θα επιδιώξουν να στηρίξουν πρόσωπα που δεν έχουν απαξιωθεί, για να στελεχώσουν νέους θεσμούς, απαλλαγμένους από την πολιτική κουλτούρα των παλιών. Θα στηρίξουν ανθρώπους που θα βγουν μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας μας.
Στις 7 Νοεμβρίου θα είμαι στο πλευρό του Γιώργου Δακή, με σκοπό να εκπροσωπήσω όλους αυτούς που θα με εμπιστευτούν, με όλες μου τις δυνάμεις, και να τους αποδείξω ότι είμαι ένας από αυτούς!

Αντώνης Πουγαρίδης
[email protected]

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team