Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Τιμητική εκδήλωση στον Σιατιστινό μουσικοσυνθέτη Χαρίλαο Περπέσα
None

Τιμητική εκδήλωση στον Σιατιστινό μουσικοσυνθέτη Χαρίλαο Περπέσα

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Μία πολύ ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στον Σιατιστινό μουσικοσυνθέτη Χαρίλαο Περπέσα, διοργάνωσαν, την Κυριακή 8 Αυγούστου το πρωί, στο ανακαινισμένο Τραμπάντζειο Γυμνάσιο Σιάτιστας, ο Δήμος Σιάτιστας και η ΔΕΠΠΤΑΣ, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σιάτιστας.
Ιδιαίτερη τιμή στην εκδήλωση έδωσε η παρουσία της ανεψιάς του συνθέτη Αθηνάς Ροζενµπάουµ, καθώς και της εγγονής του, Ιωσηφίνας Μάνκεν.
Εισηγητής, συντονιστής και παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας Ιωάννης Ζορπίδης.
Στην πολύ καλά προετοιμασμένη παρουσίαση «συναντήσαμε» τον άνθρωπο και τον καλλιτέχνη Χαρίλαο Περπέσσα μέσα από φωτογραφικό υλικό, δημοσιεύματα εφημερίδων, αποσπάσματα μουσικών εγκυκλοπαιδειών και αφηγήσεις των δικών του ανθρώπων, εγγονής ανεψιάς και γαμβρού του συνθέτη, και ηχητικά αποσπάσματα του έργου του  Συμφωνία  αρ. 2 “Χριστός”.
Την εκδήλωση άνοιξε η υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΠΕ Σιάτιστας, κ. Καλλιόπη Μπόντα.
Ακολούθησε χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Σιάτιστας, κ. Κωνσταντίνο Κοσμίδη, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πλάι στους Μαρκίδες Πούλιου και τον φιλόσοφο Μιχαήλ Παπαγεωργίου, πλάι στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Μανούση, πλάι στη ζωγράφο Θάλεια Φλωρά- Καραβία και τον λόγιο Δημήτριο Δημητρίου, αλλά και πολλούς άλλους, έρχεται να προστεθεί και το όνομα Χαρίλαος Περπέσσας ανάμεσα στους πνευματικούς ανθρώπους που γέννησε και τιμά η Σιάτιστα, και που η προσφορά τους έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως».
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν στη συνέχεια απόγονοι του μουσικοσυνθέτη που παρέστησαν στην εκδήλωση.
Κατά τον κ. Ζορπίδη ήταν και η πρώτη παγκόσμια εκδήλωση/αφιέρωμα για το συνθέτη Χαρίλαο Περπέσσα.
Ο Δήμος Σιάτιστας συγχαίρει θερμά τον καθηγητή του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας κ. Ζορπίδη, εμπνευστή της εκδήλωσης, για την πολύ καλή διοργάνωση του αφιερώματος αυτού, αλλά και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη δική τους συμμετοχή και συμβολή.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team