Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΑΒΕ ΕΠΕΒΛΕΨΕ Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΚΟΥΤΗΣ
None

ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΜΑΒΕ ΕΠΕΒΛΕΨΕ Ο ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΚΟΥΤΗΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της Β’ φάσης του έργου «Αποκατάσταση μεταλλείου πρώην ΜΑΒΕ» στο Ζιδάνι του Δήμου Καμβουνίων.
Την περιοχή επισκέφτηκε ο αρμόδιος Αντινομάρχης Γιάννης Σόκουτης συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τους επιβλέποντες μηχανικούς, τους τεχνικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας παρουσία και του Δημάρχου Καμβουνίων κ. Ντοβόλη.
Η Β’ φάση του έργου περιλαμβάνει αποκατάσταση των αποθέσεων με κατασκευή παταριών, βαθμίδων επικοινωνίας και επικάλυψη πρανών με φυτική γη, υδραυλικά έργα στράγγισης ομβρίων υδάτων, φύτευση 800.000 φυτών και κατασκευή αρδευτικού δικτύου στους χώρους της αποκατάστασης.
Ο προϋπολογισμός της Β’ φάσης ανέρχεται στα 14.000.000€ και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» και από εθνικούς πόρους).
Να σημειωθεί, ότι για την Α’ φάση του έργου διατέθηκαν ήδη 10.500.000€ (6.500.000 από το Ταμείο Συνοχής και 4.300.000 από το πρόγραμμα LIFE).
Τέλος, εκπονείται σε συνεργασία ΑΝΚΟ και ΕΚΕΦΕ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» η μελέτη για τη Γ’ φάση που θα περιλαμβάνει την απορρύπανση, εξυγίανση και κατεδάφιση των κτηριακών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση του περιβάλλοντα χώρου με προεκτιμώμενο προϋπολογισμό 3.000.000€.
Πρόκειται, όπως δήλωσε ο κ. Σόκουτης, για το μεγαλύτερο έργο περιβαλλοντικής αποκατάστασης στη χώρα, που θα κλείσει οριστικά μια μεγάλη πληγή στην περιοχή και θα την αποδώσει πλήρως αποκατεστημένη στην τοπική κοινωνία.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team