Αρχική > Uncategorized > Τα συνδικάτα καλούν σε γενικό ξεσηκωμό
None

Τα συνδικάτα καλούν σε γενικό ξεσηκωμό

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Για μαζική συμμετοχή στη σημερινή πανεργατική πανελλαδική απεργία της ΓΕΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, κάλεσαν χτες οι πρόεδροι του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης, Άρης Κουρκούτας και του Νομαρχικού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Ντέντης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Σε ταξική συσπείρωση και συμμετοχή στην απεργία καλεί και το ΠΑΜΕ. Η απεργιακή συγκέντρωση εργατικού κέντρου-ΑΔΕΔΥ πραγματοποιείται σήμερα στις 11 π.μ. στην κεντρική πλατεία και του ΠΑΜΕ στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο.
«Οι εργαζόμενοι με τη συμμετοχή τους καλούνται να βροντοφωνάξουν ένα ηχηρό ‘όχι’ στα αντελαϊκά μέτρα που κατεδαφίζουν την κοινωνική ασφάλιση και σαρώνουν κατακτήσεις δεκαετιών», τόνισαν στη συνέντευξη που έδωσαν οι εκπρόσωποι του εργατικού κέντρου Κοζάνης και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.
Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Κοζάνης καλεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά και μαχητικά στην 24ωρη Πανεργατική Γενική Απεργία των ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ, στις 8 Ιούλη και στη Συγκέντρωση στην Πλατεία Κοζάνης, ώρα 11.00 π.μ. Όλοι μαζί απεργούμε και διαδηλώνουμε την αντίθεση των εργαζομένων στο απαράδεκτο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, το οποίο διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και κατεδαφίζει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κατ΄ επιταγή του κατάπτυστου Μνημονίου και της Τρόικα.
Όπως τονίζουν οι διοργανωτές, «συνεχίζεται ο αγώνας για απόσυρση του Ασφαλιστικού, την διαφύλαξη του θεσμού των ΣΣΕ, την υπογραφή Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και κλαδικών συμβάσεων, για να μην καταργηθεί ο θεσμός της Διαιτησίας. Στέλνουμε απεργιακό μήνυμα σε Κυβέρνηση – Τρόικα και Εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι και η κοινωνία αντιδρούν, κινητοποιούνται και απεργούν, περιφρουρώντας τα δικαιώματά τους».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους, τους συνταξιούχους στη συγκέντρωση που διοργανώνει στις 10 π.μ. στον κεντρικό πεζόδρομο, σημειώνοντας ότι «ο πόλεμος του κεφαλαίου εναντία στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, με δύναμη κρούσης την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζεται αμείωτος και ανελέητος και θα συνεχίζεται όσο δεν αποφασίζουμε να περάσουμε στην αντεπίθεση».
Επισημαίνει ότι «με μπούσουλα το μνημόνιο που ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ και την ουσία του την αποδέχεται και την προωθεί και η ΝΔ, η κυβέρνηση την Πέμπτη 8 Ιούλη ψηφίζει το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που ρίχνει στον καιάδα κάθε ασφαλιστικό, συνταξιοδοτικό δικαίωμα και κατάχτηση, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες.
Πρέπει να δώσουμε απάντηση. Όλοι στην απεργία. Συνεχίζουμε μέχρι την ανατροπή και του μνημονίου και των συμφερόντων που υπηρετεί.
Το ΠΑΜΕ είναι εδώ, δύναμη ανυποχώρητη. Παρά την επίθεση που δέχεται από τους καπιταλιστές και τα επιτελεία τους (π.χ. τους μεγαλοδημοσιογράφους), την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της, παρά την αξιοποίηση κάθε κρατικού και παρακρατικού μηχανισμού, δεν πτοείται, συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα και στα ψέματα της κυβέρνησης».

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team