Αρχική > Uncategorized > Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου από την έλλειψη ιατρού στην Πτολεμαΐδα
None

Ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του Δημοσίου από την έλλειψη ιατρού στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Στη Βουλή φέρνει το θέμα της έλλειψης ελεγκτή ιατρού στον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου» (ΟΠΑΔ) στην Πτολεμαΐδα ο βουλευτής Κοζάνης Ν. Κοζάνης Γιώργος Παπακωνσταντίνου με ερώτηση που κατέθεσε προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη- Πετραλιά.
Στην ερώτησή του ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρει τα εξής:

«Κυρία Υπουργέ,
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, τρομερή ταλαιπωρία υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) στην πόλη της Πτολεμαΐδας του Νομού Κοζάνης, καθώς δεν υπάρχει υπηρεσία του οργανισμού και επομένως οργανική θέση ελεγκτή ιατρού για την θεώρηση διαφόρων ιατρικών εργασιών.
Αποτέλεσμα του παραπάνω είναι η εξυπηρέτηση του κοινού να γίνεται από το Περιφερειακό Ιατρείο Πτολεμαΐδας, το οποίο ουσιαστικά εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Έτσι, οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ στην Πτολεμαΐδα, μια πόλης 40.000-45.000 κατοίκων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, εξαρτώνται από την καλή θέληση του εκάστοτε αγροτικού ιατρού στο να εξυπηρετηθούν, για μια μόνο ώρα την ημέρα, μεταξύ 12 με 1 το μεσημέρι και αφού φυσικά προηγηθούν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, οι οποίοι ανέρχονται ημερησίως σε 100-150 άτομα. Για οποιαδήποτε άλλη ώρα, ακόμη και για μια απλή διαδικαστική υπόθεση λίγων λεπτών, οι ασφαλισμένοι είναι υποχρεωμένοι να διανύουν 30 χιλιόμετρα προκειμένου να μεταβούν στην αντίστοιχη υπηρεσία της Κοζάνης. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα στην περίπτωση θεώρησης οδοντιατρικών εργασιών, καθώς η υπηρεσία αποστέλλει οδοντίατρο από την Κοζάνη μια φορά την εβδομάδα.
Κατόπιν των παραπάνω, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:
Προτίθεται να προβεί άμεσα στην ίδρυση οργανικής θέσης ελεγκτή ιατρού για την Πτολεμαΐδα του Νομού Κοζάνης, ούτως ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ»;

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...