Αρχική > Uncategorized > Τέλος στις διαφημίσεις σκουπιδοτροφίμων, για τα παιδιά μας!
None

Τέλος στις διαφημίσεις σκουπιδοτροφίμων, για τα παιδιά μας!

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. – Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενώνει τη φωνή του, με τη Διεθνή των Καταναλωτών και με άλλες ενώσεις καταναλωτών, από όλο τον κόσμο. Απαιτούμε, από τις Κυβερνήσεις να απαγορεύσουν τη διαφήμιση «σκουπιδοτροφίμων», που απευθύνονται, στα παιδιά μας. Η διαφήμιση τροφίμων, που είναι «πλούσια», σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά, πρέπει να απαγορευτεί.
Ζητούμε, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) να υποστηρίξει αυτό μας το αίτημα. Ο Π.Ο.Υ. ξεκινά διαβούλευση, για το θέμα αυτό και την τελική ψηφοφορία. Θα διεξαχθεί το Μάϊο του 2010, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Π.Ο.Υ.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ζητά, από τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο να υποστηρίξει τα αιτήματά μας:
• Απαγόρευση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων ανθυγιεινών τροφίμων, από τις 6:00 έως τις 21:00.
• Απαγόρευση αυτών των διαφημίσεων, σε όλα τα μέσα επικοινωνίας, νέας τεχνολογίας (ιστοσελίδες, κοινωνικά δίκτυα, μηνύματα κ.λπ.).
• Απαγόρευση της προώθησης αυτών των προϊόντων, στα σχολεία.
• Απαγόρευση χρήσης, δωρεάν, παιχνιδιών ή αντικειμένων, που προσελκύουν τα παιδιά, σε ανθυγιεινά τρόφιμα.
• Απαγόρευση χρήσης διάσημων προσώπων ή χαρακτήρων καρτούν, ή διαγωνισμών, για την προώθηση ανθυγιεινών τροφίμων.
Μέχρι το 2015, υπολογίζεται ότι 2,3 δισεκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, θα είναι υπέρβαροι και παχύσαρκοι.
Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να δράσουμε. Η παχυσαρκία συνδέεται, με αύξηση των ποσοστών καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη και άλλων προβλημάτων υγείας. Η νέα γενιά αντιμετωπίζει, ήδη, προβλήματα υγείας, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστά, μόνο, σε ενήλικους και ηλικιωμένους. Οι ασθένειες, που συνδέονται, με τη διατροφή, αφαιρούν δεκάδες χιλιάδες ζωές, κάθε χρόνο και ταυτόχρονα στοιχίζουν και πολλά χρήματα, στο ασφαλιστικό μας σύστημα. Η κατάσταση, στη χώρα μας, σε σχέση με την παχυσαρκία, είναι μια από τις χειρότερες, παγκοσμίως, γνωστή σε όλους και δε χρειάζεται περαιτέρω αναλύσεις. Τα ελληνόπουλα κατέχουν θλιβερές επιδόσεις, στο θέμα αυτό. Το θέμα αυτό, δε μπορεί να «μπαίνει σε ζυγαριά», με την επίτευξη οικονομικών κερδών και αύξησης πωλήσεων. Είναι θέμα ζωής και υγείας των παιδιών μας.
Σημ.: Το ΚΕ.Π.ΚΑ. και η Ο.Ε.Κ.Ε. συνεχίζουν, δυναμικά, το μποϋκοτάζ, σε όλα τα προϊόντα της εταιρίας ΦΑΓΕ, γιατί η εταιρία, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης, αρνήθηκε να αιτιολογήσει τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων της.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Τροποποίηση Προγράμματος Δρομολογίων ΚΤΕΛ Αστικών Γραμμών Πτολεμαϊδας Α.Ε. από Δευτέρα,10 Μαΐου

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Κατασκευαστική Εταιρεία επιθυμεί να προσλάβει προσωπικό σε μορφή μόνιμης απασχόλησης η με σύμβαση εργασίας ...