Αρχική > Uncategorized > Σύσκεψη φορέων για την άμεση ίδρυση Συμβουλευτικού σταθμού
None

Σύσκεψη φορέων για την άμεση ίδρυση Συμβουλευτικού σταθμού

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης διοργανώνει το Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 18:00 στα γραφεία του συλλόγου στην Πτολεμαΐδα, (Νοσοκομείου 7), σύσκεψη φορέων με σκοπό τη σύσταση Επιτροπής που θα διεκδικήσει από το ΚΕΘΕΑ, το υπουργείο Υγείας και κυρίως από το Υπουργείο Οικονομικών την άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΘΕΑ για τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού στην Πτολεμαΐδα, ίδρυση Μονάδας Απεξάρτησης στη Δυτική Μακεδονία και υλική στήριξη του κέντρου πρόληψης «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
Η πρόσκληση απευθύνεται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στους βουλευτές του Ν. Κοζάνης, στη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Κοζάνης, στο δήμο Πτολεμαΐδας αλλά και στους δήμους της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων, αλλά και στους Συλλόγους Γυναικών, Συνταξιούχων, Εμπορικό και Δικηγορικό Σύλλογο, Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, Εργατικά σωματεία, την ΕΛΜΕ και σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους, καθώς το θέμα αφορά ολόκληρη την τοπική κοινωνία.
Στη σχετική πρόσκληση σημειώνεται ότι από διετίας, κάτω από την τρομακτική ανάγκη αντιμετώπισης του σοβαρού προβλήματος της εξάρτησης από ουσίες που μαστίζει την περιοχή μας, ιδρύθηκε ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις Νομού Κοζάνης, με έδρα την Πτολεμαΐδα.
Από τα πρώτα του βήματα, ο Σύλλογος πλαισιώθηκε από δεκάδες γονείς που ζουν το δράμα των εξαρτημένων παιδιών τους. Η παρουσία τους και η δράση τους έφερε στην επιφάνεια το ζήτημα αλλά ταυτόχρονα διαμόρφωσε μια ατζέντα άμεσων αιτημάτων προς την πολιτεία. Τα σημαντικότερα, αξιολογικά, είναι:
– Άμεση ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (Κ.Ε.Θ.Ε.Α) στην Πτολεμαΐδα.
– Ίδρυση Μονάδας Απεξάρτησης στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
– Υλική στήριξη του κέντρου πρόληψης από εξαρτησιογόνες ουσίες «Ορίζοντες» στην Κοζάνη.
Με παρέμβαση του Συλλόγου τα αιτήματα αυτά υιοθετηθήκαν με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Πτολεμαΐδας και του Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης. Επιπρόσθετα, ο Δήμος Πτολεμαΐδας σε επαφή του με το ΚΕΘΕΑ δεσμεύτηκε με την παραχώρηση κατάλληλου χώρου μια και αυτό αποτελεί όρο του ΚΕΘΕΑ για να προχωρήσει στην ίδρυση συμβουλευτικού σταθμού στην πόλη.
Όμως παρά το γεγονός ότι το ΚΕΘΕΑ συμπεριέλαβε στον προγραμματισμό του την ίδρυση Συμβουλευτικού Σταθμού στη Δυτική Μακεδονία, το ζήτημα φτάνοντας στο στάδιο της έγκρισης από Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Οικονομικών «πάγωσε» με καμία εξέλιξη μέχρι και σήμερα. Φαίνεται πως η πρόσληψη τριών ειδικών επιστημόνων η οποία απαιτείται για τη λειτουργία του συμβουλευτικού σταθμού θα εκτροχίαζε τα δημοσιονομικά της χώρας! Παρενθετικά να σημειώσουμε ότι σε όλη την Ελλάδα λειτουργούν πολλοί Συμβουλευτικοί Σταθμοί ΚΕΘΕΑ και ότι στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας δεν υπάρχει κανένας (πλην αυτού των Φυλακών στα Γρεβενά, ο οποίος φυσικά απευθύνεται μόνο σε κρατούμενους).
Εμείς στην πρόσφατη Γενική συνέλευση του Συλλόγου, ανταποκρινόμενοι στην αγωνία εκατοντάδων γονέων, οι οποίοι με υλικό και με ηθικό κόστος πηγαινοέρχονται στη Θεσσαλονίκη, Λάρισα και αλλού ώστε να παρακολουθούν τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά τους τα ενδεδειγμένα θεραπευτικά προγράμματα και τις συμβουλευτικές γονέων, αλλά και σε γονείς και χρήστες που σχεδόν καθημερινά έρχονται σε επαφή μαζί μας αναζητώντας λίγο φως στο σκοτάδι της άγνοιας και της παραπληροφόρησης, αποφασίσθηκε η διοργάνωση της παραπάνω σύσκεψης, διότι ήρθε επιτέλους η ώρα τα λόγια και οι υποσχέσεις να γίνουν πράξη.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team