Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Σχεδόν 80.000 αυτοκίνητα πέρασαν το τμήμα της Καστανιάς στην Εγνατία οδό
None

Σχεδόν 80.000 αυτοκίνητα πέρασαν το τμήμα της Καστανιάς στην Εγνατία οδό

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Σε 76.270 ανέρχονται τα αυτοκίνητα που κινήθηκαν στην Εγνατία οδό την περίοδο του Πάσχα, στο τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας.
Από τη Μ. Πέμπτη έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, πέρασαν την καστανιά με κατεύθυνση από Βέροια προς Κοζάνη 39.920 αυτοκίνητα, ενώ 36.650 κινήθηκαν από Κοζάνης προς Βέροια. Τη Δευτέρα ημέρα κορύφωσης της επιστροφής των εκδρομέων, τις απογευματινές ώρες προκλήθηκε μποτιλιάρισμα στα διόδια του Πολυμύλου, στο ρεύμα προς Βέροια. Για την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση συχνά άνοιγαν τα διόδια και τα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας «Εγνατία Οδός ΑΕ» για την κίνηση των οχημάτων: Τη Μ. Πέμπτη πέρασαν από τα διόδια του Πολυμύλου 16.500 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 10.500 από Βέροια προς Κοζάνη και 6.000 από Κοζάνη προς Βέροια, Τη Μ. Παρασκευή 15.250, τα 10.600 Βέροια – Κοζάνη και τα 4.650 Κοζάνη – Βέροια, το Μ. Σάββατο 11.100, τα 7.150 Βέροια – Κοζάνη και τα 3.950 Κοζάνη – Βέροια. Μεγάλη ήταν η κίνηση και την Κυριακή του Πάσχα, καθώς πέρασαν 10.670 αυτοκίνητα, τα 4.720 Βέροια Κοζάνη και τα 5.950 Κοζάνη – Βέροια. Τη Δευτέρα του Πάσχα ημέρα της μεγάλης επιστροφής πέρασαν συνολικά 22.750 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 16.10 κινήθηκαν από Κοζάνη προς Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα 6.650 κινήθηκαν αντιστρόφως. Χτες Τρίτη, η κίνηση εξομαλύνθηκε, αν και ήταν κάπως αυξημένη σε σχέση με τις συνήθεις ημέρες.

Αναίμακτο Πάσχα στο νομό Κοζάνης

Ευτυχώς, σε αντίθεση με την πανελλαδική εικόνα με τα πολλά τροχαία δυστυχήματα, στο νομό Κοζάνης η Πασχαλινή έξοδος ήταν αναίμακτη. Μόνο ένα τροχαίο με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε στην περιοχή Αιανής – Ρυμνίου, ενώ υπήρξαν και μερικά τροχαία με υλικές ζημιές.
Ουρές χιλιομέτρων παρατηρήθηκαν τη Δευτέρα του Πάσχα στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, κατά τη μεγάλη επιστροφή των οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία στην Ελλάδα. Πέρασαν πάνω από 15.000 επιβάτες με χιλιάδες αυτοκίνητα και πολλά λεωφορεία. Η ουρά των αυτοκινήτων στην αλβανική πλευρά έφτασε μέχρι την κοντινή με το τελωνείο κωμόπολη Μπιλίστ. Χτες εξομαλύνθηκε η κίνηση στο Τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, ωστόσο ήταν αυξημένη και θα συνεχιστεί έτσι μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
Η Τροχαία Κοζάνης ήταν επί ποδός όλες αυτές τις ημέρες και τα μέτρα που έλαβε αποδείχτηκαν αποτελεσματικά, καθώς δεν σημειώθηκε κάποιο σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Αυξημένη ήταν η δύναμη της Τροχαίας στις καθέτους της Εγνατίας οδού, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και στις εισόδους της πόλης. Τα μέτρα θα συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή του Θωμά.
Κλείνουν τα Τέμπη
Έμφαση στα μέτρα Τροχαίας Κίνησης θα δοθεί στον εθνικό άξονα Κοζάνης – Λάρισας, καθώς σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη κλείνουν τα Τέμπη, οπότε η κίνηση, όπως και την προηγούμενη φορά θα εκτραπεί από παρακαμπτηρίους, εκ των οποίων μία είναι η εθνική οδός Λάρισα – Ελασσόνα – Κοζάνη. Αυξημένη θα είναι η παρουσία της Τροχαίας στην περιοχή του Μεταξά, αλλά και στην παρακαμπτήριο από το ξενοδοχείο «Τσελίκα» έως το στρατόπεδο «Ρωμανέλη» και την αερογέφυρα του Δρεπάνου, προκειμένου να διευκολυνθούν οι οδηγοί, καθώς στο σημείο αυτό πολλοί οδηγοί χάνουν το δρόμο και μπαίνουν μέσα στην πόλη της Κοζάνης. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο την Τροχαία είναι οι αναμενόμενες για το διήμερο βροχές, που θα καταστήσουν ακόμη πιο επικίνδυνο τον δρόμο που έτσι κι’ αλλιώς είναι κακός.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team