Αρχική > Uncategorized > Σχεδόν 750.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια του Πολυμύλου
None

Σχεδόν 750.000 αυτοκίνητα πέρασαν τα διόδια του Πολυμύλου

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Μεγάλη ήταν η έξοδος των εκδρομέων το τριήμερο της γιορτής της Παναγίας τον δεκαπενταύγουστο, αφού χιλιάδες πολιτών έσπευσαν να επωφεληθούν τις τελευταίες διακοπές του καλοκαιριού. Η κίνηση στην Εγνατία οδό αυξήθηκε κατακόρυφα το τριήμερο σε σχέση με προηγούμενες μέρες, ωστόσο κυμάνθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα. Από την περασμένη Παρασκευή μέχρι την Δευτέρα 15 Αυγούστου, πέρασαν από τα διόδια του Πολυμύλου συνολικά 74.700 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 38.800 με κατεύθυνση από Θεσσαλονίκη προς Κοζάνη και 35.900 αντιστρόφως.
Ειδικότερα, την Παρασκευή 12/8 πέρασαν συνολικά 18.000 αυτοκίνητα, τα 10.000 προς Κοζάνη και τα 8.000 προς Θεσσαλονίκη. Το Σάββατο 13/8 αυξήθηκε ο αριθμός των οχημάτων και σημειώθηκε ρεκόρ κίνησης όλων των ημερών, καθώς πέρασαν από τα διόδια του Πολυμύλου συνολικά 21.000 αυτοκίνητα, εκ των οποίων 12.000 προς Κοζάνη και 9.000 προς Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή παρατηρήθηκε κάμψη με συνολικά 16.200 οχήματα, εκ των οποίων 8.600 προς Κοζάνη και 7.600 προς Θεσσαλονίκη. Την Δευτέρα ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο η κίνηση ήταν πολύ μεγάλη, καθώς πέρασαν από τα διόδια του Πολυμύλου 19.700 αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 8.000 προς Κοζάνη και 11.700 προς Θεσσαλονίκη. Αμείωτη συνεχιζόταν και χτες Τρίτη 16 Αυγούστου, η κίνηση στην Εγνατία οδό.
Φυσικά η κίνηση στην Εγνατία οδό ήταν πολύ μεγαλύτερη, αφού στα παραπάνω στοιχεία δεν συμπεριλαμβάνονται οι Κοζανίτες και όλοι οι Δυτικομακεδόνες, που προτίμησαν το τριήμερο τις ακτές του Ιονίου. Όσοι επισκέφτηκαν τα Σύβοτα, την Πάργα και την Λευκάδα, δεν πέρασαν από τα διόδια του Πολυμύλου και δεν καταγράφηκαν.
Πολύ αυξημένη ήταν η κίνηση το τριήμερο στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Κοζάνης, καθώς χιλιάδες πολίτες επισκέφτηκαν τα χωριά και τα πανηγύρια της περιοχής. Τέλος, το αδιαχώρητο σημειώθηκε και στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, από οικονομικούς μετανάστες που επισκέφτηκαν το τριήμερο την Αλβανία ή που επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team