Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Συνάντηση ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος DLA για την ψηφιακή σύγκλιση
None

Συνάντηση ευρωπαίων εταίρων του προγράμματος DLA για την ψηφιακή σύγκλιση

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στην Κοζάνη, η συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού προγράμματος DLA –Τοπική Ατζέντα Ψηφιακής Σύγκλισης που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με επιστημονικούς υπευθύνους τον Καθηγητή Ι.Λ. Μπακούρο και τον Επικ. Καθηγητή Π. Αγγελίδη. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 10 εταίροι από 9 διαφορετικές χώρες της Ε.Ε (Γερμανία, Ελλάδα, Ιρλανδία, Εσθονία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία, Λάτβια, Ουγγαρία).
Το πρόγραμμα DLA έχει ως κύριο σκοπό να βελτιώσει τις περιφερειακές πολιτικές σε θέματα ψηφιακής σύγκλισης και να αναπτύξει δράσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στο δημόσιο τομέα.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, το πρόγραμμα ενθαρρύνει την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε ανάλογα θέματα, ενώ παράλληλα ενισχύει τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας για την επικαιροποίηση και τη βελτίωση της γνώσης σχετικά με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των επικοινωνιών. Μεταξύ άλλων στη συνάντηση παρουσιάστηκε αναλυτικά η υφιστάμενη κατάσταση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τους δείκτες που αφορούν στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, στην προσβασιμότητα στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική μάθηση, και στη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών.
Στο επόμενο διάστημα θα αναπτυχθεί μέσα από διαδικασία ανοιχτής διαβούλευσης μια γενική Ατζέντα Ψηφιακής Σύγκλισης που θα μπορεί να μεταφερθεί σε όλες τις Περιφέρειες και μια κοινή  μεθοδολογία η οποία θα μπορεί να ενσωματώνει την Ατζέντα Ψηφιακής Σύγκλισης στις τοπικές συνθήκες (Τοπική Ατζέντα Ψηφιακής Σύγκλισης – DLA). Αυτά θα υλοποιηθούν τόσο με την ανάμειξη των τοπικών φορέων στη διαδικασία ανάπτυξης της Τοπικής Ατζέντας Ψηφιακής Σύγκλισης καθώς και με την ανταλλαγή Καλών Πρακτικών μεταξύ των εταίρων του προγράμματος.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team