Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: Ο Σπάρτακος καλεί να ανάψουμε όλα τα φώτα μας !

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: Ο Σπάρτακος καλεί να ανάψουμε όλα τα φώτα μας !

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


spartakos1

Μια διαφορετική προσέγγιση του σωματείου Σπάρτακος, για την καθιερωμένη πλέον, ώρα της γης, προέκυψε μετά από σχετική ανακοίνωση, που το σωματείο έβγαλε στη δημοσιότητα.
Ο Σπάρτακος, εκφράζοντας τις ανησυχίες του, μετά τις συνεχείς επιθέσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, κατά της επένδυσης της ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V, καλεί τους πολίτες να ανάψουν όλα τα φώτα τους, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο, στη φετινή ώρα της γης!
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει ευαισθησία και επί της ουσίας προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος αλλά πρωτίστως αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχουν υγιείς τοπικές κοινωνίες που δε θα μαστίζονται από την ανεργία, που δεν θα υποβαθμίζονται και θα μαραζώνουν εξαιτίας της έλλειψης σχεδίου ανάπτυξης, συμμετέχει στην φετινή «Ώρα της Γης», ΑΝΑΒΟΝΤΑΣ ΟΛΑ ΤΑ ΦΩΤΑ.

ORA TIS GIS
Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ, το τελευταίο Σάββατο του Μάρτη που έχει καθιερωθεί ως ημέρα που γιορτάζεται «Η ώρα της γης», αποκτά φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα και καθίσταται γιορτή καθώς έχει δρομολογηθεί η κατασκευή της σύγχρονης αντιρρυπαντικής Μονάδας «Πτολεμαΐδα V» που αποτελεί το μεγαλύτερο επενδυτικό – αναπτυξιακό έργο της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας. Περαιτέρω, πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει στην βελτίωση του περιβάλλοντος καθώς θα αντικαταστήσει μονάδες παλαιάς τεχνολογίας (του 1960).
Ένα έργο που θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου, θα κρατήσει την ισορροπία της οικονομίας σε Εθνικό επίπεδο, θα δώσει προοπτικές και κίνητρα για την παρούσα και τις επόμενες γενιές.
Ενάντια στις κατασκευασμένες αρνητικές εικόνες που προσπαθεί με κάθε τρόπο και κάθε ευκαιρία να περάσει το «πράσινο τμήμα» του WWF στην Ελλάδα, ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καλεί σε συμμετοχή στην ώρα της γης. Καλεί τον κάθε πολίτη που διακατέχεται από πραγματική ευαισθησία και ανησυχία να συμμετέχει στην Ώρα της Γης αλλά να κλείσει τα αφτιά του στις πράσινες Σειρήνες που δε δίστασαν να καπηλευθούν την ιδεολογία της «Ώρας της Γης» για να περάσουν την δήθεν πράσινη ανησυχία τους βάλλοντας κατά της «Πτολεμαΐδας V», κατά μίας επένδυσης που την στηρίζει πρωτίστως η τοπική κοινωνία την ώρα μάλιστα που η WWF Γερμανίας στηρίζει τις αντίστοιχες επενδύσεις στη χώρα τους.
Με σύνθημα «πες ναι στην ανάπτυξη» ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ προσπερνά τις απαρχαιωμένες ιδέες της WWF που μάλιστα τόσο προσκολλημένες είναι στο παρελθόν που ούτε καν από το φωτογραφικό υλικό των παλαιών μονάδων μπορούν να αποδεσμευτούν. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και πιο σύγχρονες μονάδες τις φωτογραφίες των οποίων αν δεν τις έχουν υπόψη τους, προτιθέμεθα να τους τις παραχωρήσουμε.»

 

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team