Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Στις 632.000 ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΤΗΠ

Στις 632.000 ευρώ οι οφειλές στη ΔΕΤΗΠ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

– Διακοπή τηλεθέρμανσης σε όσους δεν προβούν σε εξόφληση ή ρύθμιση οφειλών έως 31 Οκτωβρίου

Το θέμα των οφειλών των καταναλωτών της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (ΔΕΤΗΠ) βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης το μεσημέρι της Δευτέρας, καθώς το ύψος των οφειλών 541 οικοδομών προς την επιχείρηση στις 17 Οκτωβρίου 2014 ανέρχονταν στο ποσό των 632.018 ευρώ.
Η σχετική εισήγηση αναφέρεται ότι με τη λειτουργία των οικοδομών για την τρέχουσα χειμερινή περίοδο 2014-2015, σε οικοδομές με οφειλές κατανάλωσης παλαιότερων περιόδων θερμικής ενέργειας έως και την περίοδο 2012-2013 δεν θα παρέχεται θερμική ενέργεια κατά την τρέχουσα χειμερινή περίοδο εάν δε εξοφλήσουν το σύνολο της οφειλής τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι οφειλέτες δεν προσέλθουν στη ΔΕΤΗΠ για εξόφληση ή διακανονισμό των οφειλών τους έως και 31 Οκτωβρίου θα γίνεται διακοπής της σύνδεσής τους.
Σημειωτέον ότι το Δ.Σ. έκανε δεκτή την εισήγηση του προέδρου της ΔΕΤΗΠ. Γιώργου Κάλφα, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση αδυναμίας θα καταβάλλεται το 40% της οφειλής και το υπόλοιπο σε πέντε (5) ισόποσες μηνιαίες δόσεις.
Στις ατομικές οφειλές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν δικαιολογητικά για να προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους σε επτά (7) μηνιαίες δόσεις
Σε περίπτωση διακανονισμού ή οφειλή θα εξοφληθεί ως εξής:
Σε οικοδομές που έχουν αδυναμία εξόφλησης θα καταβάλλεται το 40% της οφειλής και το υπόλοιπο σε 5 μηνιαίες δόσεις.
Σε περιπτώσεις αποδεδειγμένων δυσχερειών εξόφλησης ατομικών οφειλών, θα καταβάλλεται το 20% της οφειλής και το υπόλοιπο σε 7 μηνιαίες ισόποσες δόσεις, με προσκόμιση των δικαιολογητικών που προβλέπονται και είναι τα εξής:
– Δικαιολογητικό ανεργίας ((κάρτα ανεργίας)
– Δικαιολογητικό Απορίας (Εκκαθαριστικό το οποίο από 6.000 ευρώ αυξάνεται στις 7.200 €)
– Δικαιολογητικό Μακροχρόνιας Ασθένειας ή έκτακτης σοβαρής νοσηλείας (γνωμάτευση από Νοσοκομείο-ΙΚΑ)
– Δικαιολογητικό Πτώχευσης για επαγγελματίες (αποδεικτικό ΟΑΕΕ ή ΔΟΥ)
Σε περιπτώσεις απόρων με πλήρη αδυναμία καταβολής (που ζουν από την Κοινωνική Πρόνοια) αναλαμβάνει η ΔΕΤΗΠ και ο Δήμος το κόστος θέρμανσής τους. Φυσικά υποχρεούνται να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά απορίας, τα οποία θα υποδείξει ο Δήμος Εορδαίας και στη συνέχεια το ποσό της οφειλής θα διαβιβάζεται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου για τακτοποίηση.
Σε περίπτωση μη τήρησης του διακανονισμού θα διακόπτεται η παροχή θερμικής ενέργειας εντός τριών ημερών οποτεδήποτε και χωρίς άλλη ειδοποίηση.

ΡΟΗ ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

ΕΟΔΥ: 1269 νέα κρούσματα σήμερα Κυριακή – Πόσα εντοπίζονται στις ΠΕ Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Δείτε επίσης στο E-PTOLEMEOS.GR: Από το Σαββατοκύριακο τα 7 από τα 9 κρούσματα της Εορδαίας που δόθηκαν στη ...