Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
None

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΛΕΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΣΤΟ ΒΙΟ.ΠΑ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΣτην τελική ευθεία για την έλευση επενδυτών εισέρχεται το ΒΙΟ.ΠΑ. Πτολεμαΐδας, μετά την ψήφιση της πράξης εφαρμογής πολεοδομικής μελέτης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαΐδας, κατά την τελευταία συνεδρίασή του την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου.
Η πράξη εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης αφορά σε χρήσεις γης και όρους δόμησης, προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα κατασκευής κτιρίων από κάθε ενδιαφερόμενο, σύμφωνα με τους όρους της μελέτης και των Βιομηχανικών και Επιχειρηματικών Περιοχών Εθνικής Εμβέλειας.
Η συνολική έκταση των 503 στρεμμάτων προσφέρει πάνω από 120 ξεχωριστούς χώρους για την εγκατάσταση μιας ή περισσοτέρων επιχειρήσεων. Από τα σχεδιαζόμενα οικοδομικά τετράγωνα θα προκύψουν 97 χώροι των 1000 τ.μ. περίπου, οι οποίοι αναμένεται να καλύψουν ένα σημαντικό ποσοστό των αναγκών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Επίσης, υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι των 2,5 και 4 στρεμμάτων, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες εγκατάστασης μεγαλύτερων επιχειρήσεων.
Στο συνολικό σχεδιασμό προβλέπεται η χωροθέτηση 70 περίπου στρεμμάτων για την ανάδειξη του βιομηχανικού τουρισμού και στοχεύει να αποτελέσει την ναυαρχίδα της Μουσειακής Ζώνης του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας. Με την ολοκλήρωσή του το Μουσείο- Έκθεση του Λιγνίτη θα αποτελέσει έναν νέο σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης και κοιτίδα διαφύλαξης της βιομηχανικής κληρονομιάς της περιοχής Πτολεμαΐδας και όλης της Εορδαίας.
Ο άμεσος στόχος του Δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη είναι η επίσημη πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ώστε να υπάρξει μια πρώτη καταγραφή των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων και στη συνέχεια η έναρξη των διαδικασιών χωροθέτησης και εγκατάστασης των επιχειρήσεων, που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της απασχόλησης στην περιοχή της Εορδαίας.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την τεχνική υπηρεσία του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας στο τηλέφωνο 2463082250, υπεύθυνος κ. Κώστας Παπαδής.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Θολό» το τοπίο για το άνοιγμα των σχολείων -Κεραμέως: Αναμένουμε τις εισηγήσεις των ειδικών και την απόφαση του πρωθυπουργού

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Οι ειδικοί είναι οι αρμόδιοι για να ανάψουν το «πράσινο φως» για την επαναλειτουργία των σχολείων επισήμανε σήμερα ...