Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Στα 94 εκ. € ο προϋπολογισμός του δήμου Εορδαίας
None

Στα 94 εκ. € ο προϋπολογισμός του δήμου Εορδαίας

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Τα 94 εκ ευρώ αγγίζει ο προϋπολογισμός του δήμου Εορδαίας για το 2011, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31 Μαρτίου, καθώς δέχθηκε έντονη κριτική από συμβούλους της αντιπολίτευσης.
Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλα τα έργα που αναφέρονται στο τεχνικό πρόγραμμα του 2011 που εγκρίθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, κινείται στο ίδιο πνεύμα και έγινε σύμφωνα με τις επιταγές του Καλλικράτη, ανέφερε η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου εισηγούμενη το θέμα. Τόνισε ότι προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι να ολοκληρωθούν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να κλείσουν οι οφειλές, ώστε να αποδεσμευτεί ο δήμος από προβλήματα και βάρη και να μπορέσει την επόμενη χρονιά να προχωρήσει στο αναπτυξιακό του έργο.
Αίσθηση προξένησε το γεγονός ότι παρά το ότι ερωτήθηκε η δήμαρχος δεν αναφέρθηκε στα χρέη του Καλλικρατικού δήμου, στα χρέη δηλαδή που είχαν οι δήμοι που συνενώθηκαν στο δήμο Εορδαίας και αρκέστηκε στο να πει ότι οι οφειλές του παρελθόντος δημιουργούν προβλήματα, είναι «ένα σημαντικό και πολυδιάστατο βάρος», γι’ αυτό στόχος είναι να αποπληρωθούν χρέη προς τους επιχειρηματίες που περιμένουν να πληρωθούν από το δήμο περισσότερο από ένα χρόνο.
Με βάση ωστόσο τα λεγόμενά της σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το ίδιο βράδυ, τα συνολικά χρέη του δήμου Εορδαίας αναμένεται να αγγίξουν τα 24-25 εκ. ευρώ περίπου- μαζί με τα δάνεια και των δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ τα 2 εκ. € αγγίζουν οι οφειλές σε τιμολόγια μόνο του πρώην δήμου Πτολεμαΐδας.
και με την ολοκλήρωση της απογραφής τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στη σελίδα το δήμου στο διαδίκτυο ώστε να ενημερωθούν οι πολίτες.
Για έλλειψη οράματος στον προϋπολογισμό μίλησε η αντιπολίτευση, αν και τον υπερψήφισε παρά την κριτική που άσκησε. Για διαχειριστικό προϋπολογισμό έκανε λόγο ο δ.σ. της μείζονος αντιπολίτευσης Στέλιος Τογρίδης, ενώ για πρόχειρο, προϋπολογισμό και χωρίς αναπτυξιακό προσανατολισμό μίλησε ο Σταύρος Φραγκουλίδη ο οποίος και τον καταψήφισε διαφοροποιούμενος από την παράταξή του.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Τσιούμαρης ανέφερε ότι για φέτος μπορεί ο δήμος να κινηθεί συντηρητικά αλλά από του χρόνου να ασχοληθεί με τα μεγάλα έργα για να μπορέσει να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος και δήλωσε ότι η παράταξή του τον ψηφίζει «παρά τις αδυναμίες που παρουσιάζει».
η οποία τον χαρακτήρισε
Η δεύτερη αρνητική ψήφος ήταν της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασιλικής Στεργίου, η οποία χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντιλαϊκό, αφού είπε ότι κινείται στη λογική του μνημονίου και θα επιφέρει κι άλλους φόρους για τους πολίτες, περαιτέρω εμπορευματοποίηση, απολύσεις και ελαστικές μορφές απασχόλησης στο δήμο.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team