Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > Εκδηλώσεις > Στα ελευθέρια της Πτολεμαΐδας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Σαχινίδη

Στα ελευθέρια της Πτολεμαΐδας ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Σαχινίδη

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

PICT0001

Αφιερωμένη στα Ελευθέρια της Πτολεμαΐδας ήταν η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Διδάκτορος Κωνσταντίνου Σαχινίδη, το οποίο φέρει τον τίτλο: «Οι Μάχες της Ελασσόνας και του Σαρανταπόρου και η σημασία τους για την έκβαση των Βαλκανικών πολέμων», που διοργάνωσαν ο Δήμος Εορδαίας και ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της στέγης των Μικρασιατών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Συγγραφέα, ενώ οι ομιλητές: Αντιστράτηγος ε.α. επίτιμος Γενικός Επιθεωρητής Στρατού Δημήτριος Αλευρομάγειρος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Ιωάννης Μότσιος και καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας Κωνσταντίνος Κονταξής περιέγραφαν με τον πλέον γλαφυρό και παραστατικό τρόπο όλο το περιεχόμενο του βιβλίου αναφερόμενοι στα συνταρακτικά γεγονότα, που ανέτρεψαν την ιστορία του τόπου, και στις περιγραφές των σημαντικών μαχών της Ελασσόνας και του Σαρανταπόρου, οι οποίες άνοιξαν τις πόρτες για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

DSC08803DSC08809

Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Θεοδόσιος Καδόγλου τους ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, τονίζοντας τη σημαντικότητα της καλής συνεργασίας με το Δήμο και τους άλλους πολιτιστικούς φορείς.

 

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Καΐδης, αναφέρθηκε στις ανάλογες εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν και εντάσσονται στον γενικότερο εορτασμό της επετείου απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας, συγχαίροντας τον συγγραφέα του βιβλίου και τους συντελεστές της εκδήλωσης, ενώ έκλεισε με τη ευχή «πάντα ελεύθεροι».

Στη σημαντικότητα του έργου, που έρχεται να φωτίσει την τοπική ιστορία, αναφέρθηκε η φιλόλογος Βίκυ Χατζηκυριάκου, η οποία ήταν η συντονίστρια της εκδήλωσης, ενώ ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν η απαγγελία ποιημάτων από την μαθήτρια Χριστίνα Χασάνη και τα τραγούδια του Μακεδονικού Αγώνα από την Δέσποινα και το Νίκο Ματθαίου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή του Υφυπουργού Παιδείας Α. Συρίγου η Εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ Εορδαίας για την Πανεπιστημιούπολη στην Πτολεμαΐδα

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Μια πολύ σημαντική και καινοτόμα διαδικτυακή εκδήλωση, πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου 9/1 η ΟΝΝΕΔ Εορδαίας. Θέμα της, ...