Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Έλαμψαν δια της απουσίας τους τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Έλαμψαν δια της απουσίας τους τα περισσότερα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

spartakos1

Τα όρια του παραλόγου αγγίζει η εικόνα και τελικώς το γεγονός της αναβολής της προγραμματισμένης (για τις 25.6.2013) 2ης τακτικής Περιφερειακής διαβούλευσης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που είχε ως αντικείμενο το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ από την κυβέρνηση. Το σχέδιο δηλαδή που βάζει σε τροχιά οπισθοδρόμησης και παρακμής, όχι μόνο την Περιφέρειά μας, καθώς κάτι τέτοιο –το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά- πως θα έχει προεκτάσεις και σε εθνικό επίπεδο.

Άκρως απογοητευτικό το γεγονός ότι από τα 49 τακτικά μέλη της εν λόγω επιτροπής, στη χθεσινή διαδικασία προσήλθαν μόνο τα 9!!! και φυσικό επακόλουθο τούτου, ήταν η μετάθεση συζήτησης του θέματος σε επόμενη συνεδρίαση. Την ώρα που τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη ΔΕΗ (το σχέδιο αναδιάρθρωσης/ξεπουλήματός της) τρέχουν με ρυθμούς, που τουλάχιστον κάποιοι από εμάς υπερβάλουμε δυνάμεις για να τα παρακολουθήσουμε και να αποτρέψουμε τα χειρότερα, κάποιοι άλλοι μάλλον  αδυνατούν να αντιληφθούν τη σοβαρότητά τους. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

Το ζήτημα των επιτροπών διαβούλευσης που εισήχθη με το νόμο “Καλλικράτη”, υποτίθεται πως έχει προκαλέσει την ανάγκη για μια σειρά προϋποθέσεις, ώστε να λειτουργήσουν αυτές οι επιτροπές στην πράξη.

Οι προϋποθέσεις αυτές είναι αφ’ ενός η ουσιαστική συμμετοχή και με περιεχόμενο των εκπροσώπων των κοινωνικών φορέων στις επιτροπές και αφ’ ετέρου η ουσιαστική αναγνώριση του ρόλου τους μέσα στην αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, με σκοπό την συμμετοχική δημοκρατία. Δυστυχώς όμως η χθεσινή εικόνα και τελική κατάληξη της αρχικώς προγραμματισμένης συνεδρίασης, μάλλον διαψεύδουν τον αρχικό στόχο και σκοπό.

Όσοι απουσίαζαν καλό θα ήταν από μόνοι τους να εκτιμήσουν και να κάνουν την αυτοκριτική της πράξεώς τους. Από την άλλη, οφείλουμε να αναφέρουμε ότι στη διαδικασία παραβρέθηκαν από πλευράς φορέων μόνον οι : Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας,  Πρόεδρος του ΤΕΕ/τμήμα Δ. Μακεδονίας Αθανάσιος Κακάλης και ο Πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Κοζάνης, Αθανάσιος Τολιόπουλος. Οι λοιποί ούτε καν δια εκπροσώπου. Ντροπή ή κρίμα. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Κορωνοϊός: 19 ενεργά κρούσματα την Κυριακή στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία 11 στον Δήμο Εορδαίας, 5 στον Δήμο Κοζάνης και 3 στον Δήμο Βοΐου- 26 στην Δυτική Μακεδονία-  Η αναφορά της Π.Ε. Κοζάνης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Κορωνοϊός: 19 ενεργά κρούσματα την Κυριακή στην Π.Ε. Κοζάνης από τα οποία 11 στον Δήμο Εορδαίας, 5 στον ...