Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης
None

Σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email


Την ικανοποίηση της διοίκησης του Συλλόγου Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας «Άρης Γαρουφαλίδης» (ΣΦΕΤΕ), για την σημαντική παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Εορδαίας, εξέφρασε η πρόεδρος του συλλόγου Καίτη Μπαλτζοπούλου, στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας του συλλόγου που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιανουαρίου.
Ανέφερε ότι στη 10ετή παρουσία του ο σύλλογος κατάφερε να μπει στη ζωή πολλών ανθρώπων με τη λειτουργία των εικαστικών εργαστηρίων του κι έδωσε τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ταλέντο τους, να ομορφύνουν την καθημερινότητά τους και να εισπράξουν τη χαρά της δημιουργίας. Σημείωσε όμως ότι η σημερινή στέγη του συλλόγου δεν αρκεί για να στεγάσει τις δράσεις του γι’ αυτό και προσανατολίζεται σε αναζήτηση νέας στέγης.
Ειδική αναφορά έκανε η κ. Μπαλτζοπούλου στο γεγονός ότι μέλη του συλλόγου κατάφεραν να εισαχθούν στη Σχολή Καλών Τεχνών, αποδεικνύοντας ότι τολμούν και δοκιμάζουν το ταλέντο και τις γνώσεις τους, ενώ ένα μέλος του εισήχθη στο τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Συνεχάρη επίσης τα παιδιά μελών του συλλόγου για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ανακοίνωσε ότι ο ΣΦΕΤΕ διοργανώνει ομαδική έκθεση εικαστικών τον Μάρτιο προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στους φιλότεχνους της Εορδαίας, αλλά και κινητές εκθέσεις με θέμα δράσεις και ήρωες του Μακεδονικό αγώνα.
Προέτρεψε τέλος να φθάσει σε όλα τα σπίτια το ημερολόγιο του συλλόγου, που λόγω των 10χρονων γενεθλίων του είναι αφιερωμένο στην πόλη στην οποία δραστηριοποιείται, την Πτολεμαΐδα. Περιλαμβάνει δηλαδή φωτογραφικό υλικό με τα ιστορικά κτίρια της πόλης, τοποθεσίες και σκηνές της καθημερινότητας από την Πτολεμαΐδα του χθες. Εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες της διοίκησης προς τον Γιώργο Καζαντζή ο οποίος προσέφερε το φωτογραφικό αρχείο του για το ημερολόγιο του συλλόγου.
Σημειωτέον ότι καταχειροκροτήθηκε η ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων το Μουσικού Πτολεμαΐδας που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση, καθώς και τα παιδιά μελών του συλλόγου που τιμήθηκαν για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Ρ.Β.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team