Αρχική > Uncategorized > ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΙΣΑΝΙΟΥ
None

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΣΙΣΑΝΙΟΥ

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το αρδευτικό Σισανίου, μετά την εξαγγελία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αλέξανδρου Κοντού, κατά τα εγκαίνια του φράγματος Σισανίου, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008.
Ήδη, ο Νομάρχης Κοζάνης Γιώργος Δακής, παρέδωσε σήμερα, Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008 στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αλέξανδρο Κοντό, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Ανδρέα Λεούδη, τον φάκελο του έργου για την ένταξή του στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».
Ο φάκελος περιλαμβάνει :
1. Προμελέτη, σε προχωρημένο στάδιο του αρδευτικού δικτύου (εκπόνηση έτος 2007), προϋπολογισμού 2.850.000 ευρώ.
2. Τοπογραφικές αποτυπώσεις κεντρικού αγωγού.
3. Γεωργοοικονομική μελέτη (εκπόνηση 2007).
4. Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, με τη σχετική Κ.Υ.Α. έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων του φράγματος και του αρδευτικού, με ισχύ μέχρι 30-09-2010.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του αρδευτικού με τον αναδασμό και τα παράλληλα έργα αναδασμού, ανέρχεται στα 3,7 εκατομμύρια ευρώ. Το συνολικό μήκος του αρδευτικού δικτύου, για την άρδευση 2000 στρεμμάτων εκτείνεται σε 19,5 χιλιόμετρα συμπεριλαμβανομένων των καταθλιπτικών αγωγών, ενώ προβλέπονται 88 υδροληψίες.
Έτσι, ένα ακόμα έργο πνοής για την περιοχή του Βοΐου, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης δημιουργώντας νέες προοπτικές αξιοποίησης των τοπικών προϊόντων και ιδίως του περίφημου Φασολιού Σισανίου, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης και προσωπικά του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Λεούδη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντό.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team