Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετέχει η ΤΕΔΚ Κοζάνης
None

Σε συλλαλητήριο στην Αθήνα συμμετέχει η ΤΕΔΚ Κοζάνης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
emailΜε τις αποφάσεις των ΤΕΔΚ Αττικής και Θεσσαλονίκης για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συντάχθηκε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κοζάνης, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για το «τέλμα» στο οποίο οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην υπονόμευση του ρόλου της, με τις περικοπές κατά 35% – 40% των θεσμοθετημένων Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων των ΟΤΑ.
Στη χτεσινή συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΤΕΔΚ Κοζάνης, κατόπιν εισήγησης του προέδρου Σάββα Ζαμανίδης, αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ και των δημάρχων του νομού, στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 11 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος, από όπου θα ξεκινήσει πορεία στα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών. Ομόθυμη ήταν ή άποψη των εννέα μελών του δ.σ. της ΤΕΔΚ Κοζάνης ότι τα οικονομικά των ΟΤΑ βρίσκονται σε δεινή θέση και ότι απαιτείται συντονισμένη αντίδραση. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του δημάρχου Ελίμειας ότι «σε ορισμένους υπαλλήλους του δήμου δεν μπορέσαμε να δώσουμε το δώρο», ενώ σύμφωνα με πολλούς άλλους, «σύντομα θα δημιουργεί πρόβλημα καταβολής μισθοδοσίας και σε άλλους δήμους».
Υπήρξε όμως διαφορετική οπτική γωνία μεταξύ των μελών του δ.σ. της ΤΕΔΚ Κοζάνης. Μία ομάδα συμβούλων, όπως η Άννα Νανοπούλου, ο Λευτέρης Λεσγίδης, ο Δημήτρης Μαυροματίδης. Ο Αθανάσιος Ματιάκης και ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, υποστήριξαν την άποψη ότι δεν πρέπει να διαφοροποιηθεί η ΤΕΔΚ από την ΚΕΔΚΕ και να συμμετάσχει σε μία κινητοποίηση ορισμένων ΤΕΔΚ, αλλά αντιθέτως μετά την Κυριακή του Θωμά, να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις υπό την ΚΕΔΚΕ, το δ.σ. της οποίας συνεδριάζει την προσεχή Τρίτη 13 Απριλίου. Μία δεύτερη ομάδα, όπως ο Δημοσθένης Κοκολιός, ο Βασίλης Πάτρας και ο Μανόλης Γκάσης, δήλωσαν σύμφωνοι με την πρόταση του προέδρου της ΤΕΔΚ, για συμμετοχή στην αυριανή κινητοποίηση.
Τελικώς, η απόφαση για συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των ΤΕΔΚ Αττικής και Θεσσαλονίκης, ήταν ομόφωνη. Παράλληλα αποφασίστηκε να συμμετέχει η ΤΕΔΚ Νομού Κοζάνης σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, υπό την ομπρέλα της ΚΕΔΚΕ, αν αυτές αποφασιστούν την προσεχή Τρίτη. Μέχρι τότε αναμένεται ίσως να δοθεί από την κυβέρνηση επισήμως το σχέδιο «Καλλικράτης». Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σε τοπικό επίπεδο παράσταση διαμαρτυρίας της ΤΕΔΚ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν ακόμη οι δήμαρχοι Αιανής Γιώργος Τζέλλος, Σιάτιστας Κωνσταντίνος Κοσμίδης, Καμβουνίων Αχιλλέας Ντοβόλης και Δ. Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
sidiros
x

Check Also

«Ρώτα την καρδιά σου» – Μια ταινία για τους Κρυπτοχριστιανούς του Πόντου!

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Πρόκειται για μία ταινία του 2010 με τίτλο «Ρώτα την καρδιά σου» (Yuregine Sor) που πραγματεύεται ένα θέμα ...