Αρχική > Uncategorized > ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ”
None

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ “ΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ”

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης σε συνεργασία με την ομάδα καθηγητών ΄΄Φίλοι του Θεάτρου΄΄ διοργάνωσε βιωματικό σεμινάριο θεάτρου με θέμα ΄΄ΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ΄΄
και εκπαιδευτή τον κ. Παναγιώτη Τζαμαργιά, σκηνοθέτη – ΕΛΠΑ (Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό Πανεπιστημίου Αθηνών).
Το σεμινάριο διεξήχθη την Πέμπτη 19 και Παρασκευή 20 Ιουνίου, στο Α΄ Λύκειο Κοζάνης, 5-9 μ.μ.
Ο κ. Τζαμαργιάς αναφερόμενος στο σεμινάριο δήλωσε τα εξής:
Το Θέατρο στην Εκπαίδευση, ως ξεχωριστή μορφή Θεάτρου, αποτελεί αξία κοινά αποδεκτή σε όλους. Στο δικό μας εκπαιδευτικό σύστημα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις γιορτές και εκδηλώσεις του Σχολείου, αποκαλούμενο ως Σχολικό Θέατρο. Το συγκεκριμένο βιωματικό σεμινάριο που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και συνδιοργανώνεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και τους ΄΄Φίλους του Θεάτρου΄΄ διαρκεί 8 ώρες και προτίθεται να αναδείξει μια πιο ελεύθερη μορφή δραματικής έκφρασης. Πρόκειται για μια σύγχρονη μορφή θεάτρου, η οποία ενταγμένη στην Εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται εργαλείο διδακτικής μεθοδολογίας και διερεύνησης σύγχρονων κοινωνικών θεμάτων.
Μετά από μια σειρά αισθητηριακών, σωματικών φωνητικών ασκήσεων-παιχνιδιών απαραίτητων για να δημιουργηθεί ΄΄κλίμα ομάδας΄΄ το εργαστήρι επικεντρώνεται στην παραγωγή δραματικού λόγου. Με αφορμή το διήγημα του Α. Τσέχωφ ΄΄Τα στρείδια΄΄ και με αποσπάσματα από κείμενα που θα προταθούν από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς θα δημιουργηθεί μια διακειμενική σύνθεση με θεματικά στιγμιότυπα γύρω από το δίπολο@ ΄΄ ένδεια – υπερκατανάλωση΄΄.
Στόχος της όλης διαδικασίας η κοινωνική ευαισθητοποίηση, όπως αυτή προκύπτει μέσα από την αυτοέκφραση και την εν συναίσθηση.
Παραπλεύρως τα μέλη των ομάδων μέσα από ΄΄uteractive΄΄ τεχνικές θα έρθουν σε επαφή με βασικές αρχές της θεωρίας του Δράματος και της καλλιτεχνικής δημιουργίας γενικότερα.

Κοινοποιήστε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email
Print this page
Print
Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team