Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Τοπική Επικαιρότητα > ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email
subscribe!

mnimeio ethnikis antistasis 1 - Αντιγραφή

Διαδήλωση διαμαρτυρίας για την βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς Πτολεμαΐδας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας (ΚΝΕ) και του ΚΚΕ, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βεβήλωση του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης από χρυσαυγίτες που αμαύρωσαν το μνημείο και ό,τι αυτό συμβολίζει.
Το μέλος του Τομεακού Γραφείου Υπαίθρου Κοζάνης του ΚΚΕ, Δημήτρης Παπαδόπουλος, καταδίκασε τη δράση της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι έβγαλαν το μίσος τους σε ένα σύμβολο της ΕΑΜικής αντίστασης, σε ένα χώρο που είχαν επιλέξει οι ομοϊδεάτες τους Ναζί-κατακτητές κατά τη διάρκεια της κατοχής να στήσουν κρεμάλες και να εκτελούν αγωνιστές. Σε ένα χώρο όπου κάθε χρόνο τιμώνται οι ήρωες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για μια φασίζουσα, παραστρατιωτική οργάνωση».
Επισήμανε μάλιστα ότι λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα και σε στελέχη του ΚΚΕ, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης, φόβου και υποταγής και τόνισε ότι το πόσο συστημική είναι η συμμορία της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται κάθε μέρα μέσα και έξω από τη Βουλή, καθώς οι βουλευτές της ψηφίζουν με χέρια και με πόδια τις φοροαπαλλαγές στα μονοπώλια και τους εφοπλιστές και χτυπάνε εργάτες, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που η δράση τους είναι να παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, να αποτρέπουν πλειστηριασμούς, ενάντια στα χαράτσια, στήριγμα για τους ανέργους.
Κάλεσε τέλος την εργατική τάξη να αντιμετωπίσει οργανωμένα και να απομονώσει τη Χρυσή Αυγή και τους οπαδούς της, να την τοποθετήσει εκεί που πραγματικά ανήκει, στο περιθώριο.

Ρ.Β.

mnimeio ethnikis antistasis 1 mnimeio ethnikis antistasis 2

Κοινοποίησε το....
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο ptolemeos@e-ptolemeos.gr
sidiros
x

Check Also

Νέος Πρόεδρος στην Τηλεθέρμανση Αμυνταίου (ΔΕΤΕΠΑ) ο Ιορδάνης Μπάντης

Κοινοποίησε το....FacebookTwitterPrintemail Αποκεντρώνει αρμοδιότητες ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος Μπιτάκης, με σκοπό την πιο ομαλή λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου και των ...