Συμβαίνει τώρα
Αρχική > Uncategorized > Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης
None

Πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email






Η πρώτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Σέρβια υπό την προεδρία του Δημάρχου Βασίλη Κωνσταντόπουλου.
Παρόντες οι εκπρόσωποι φορέων, οργανώσεων, συλλόγων, ενώσεων, απλοί πολίτες που συγκροτούν την 45μελη επιτροπή, ένα νέο θεσμό που ουσιαστικά ενισχύει και προωθεί τη συμμετοχή των δημοτών στη λήψη των αποφάσεων.
Βασικό θέμα της πρώτης συνεδρίασης ο προϋπολογισμός του δήμου για το 2011 ενώ συζητήθηκε και το Τεχνικό Πρόγραμμα. Στα δύο συγκεκριμένα ζητήματα αναφέρθηκε και παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία ο κ. Κωνσταντόπουλος κάνοντας λόγο για έναν προϋπολογισμό αξιόπιστο και ρεαλιστικό ενώ επεσήμανε τις αναπτυξιακές πτυχές του Τεχνικού Προγράμματος.
Παράλληλα ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού παρουσίασε στοιχεία της απογραφής που ολοκληρώθηκε ενώ προχώρησε σε διευκρινίσεις σχετικές με την λειτουργία της Επιτροπής Διαβούλευσης τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στη λειτουργία του νέου θεσμού με δεδομένο, όπως είπε, την εμπειρία και τη γνώση των μελών της σε εξειδικευμένα θέματα τα οποία θα έρχονται προς συζήτηση.
Προτάσεις για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του θεσμού κατέθεσαν από την πλευρά τους τα μέλη της Επιτροπής εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την ενεργοποίηση του νέου θεσμού.
Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα και οι αποφάσεις της θα έχουν γνωμοδοτικό χαρακτήρα για θέματα που θα συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μοίρασε το άρθρο...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email

Στείλε μας Φωτογραφίες, Μηνύματα και Καταγγελίες στο [email protected]
kotzampasis

Συντάκτης: e-ptolemeos team